Valfläsk valfläsk valfläsk

Utöver alla som kom hit under migrationskrisen är nu prognosen att 300 000 fler personer kommer att komma 2018-2021 enligt den prognos Migrationsverket släppte i juli i år. 

300 000 personer.

Ett halvt Göteborg. Eller ett helt Malmö. Till.

Som ett direkt resultat av regeringens slappa migrationspolitik. Vi ligger inte på EU:s miniminivå, vi ligger fortsatt i topp. 

Ett tecken på det skenande kostnader är den utgiftshöjning regeringen i somras inte gjorde något stort nummer av att basunera ut – ökade kostnader för segregationen som Tillväxtverket fått i uppgift att hantera för de kommuner som vill ansöka.

Summorna är i sig små budgetmässigt men det är ökningen jag vill att ni fokuserar på. Vilket kan tjäna som exempel på exakt hur stora utgifter tidigare års migration verkligen resulterar i. Överallt i budgeten. 

Järfälla går från 10 miljoner till 53 miljoner, Huddinge från 11,5 miljoner till 61 miljoner. Listan forsätter med 5-dubblade stöd. För stöd till kommuner som fått problem med segregation, med andra ord, problem i farvattnet av migrationen. Vi kan tala klarspråk här.

Men detta låtsas regeringen inte om. Det är val. Och då handlar det för sossar om att lura vanligt folk att de ska få en massa julklappar bara de röstar på sossarna. Hur det ska betalas det har aldrig bekymrat dem, de lovar och löften är gratis.

Så här har jag samlat alla ofinansierade löften sossarna presenterat. Ja, vartenda ett är finansierat. För de har i bästa fall presenterat en kostnad som är rätt, men varifrån pengarna ska tas låter de klädsamt nog vara tyst om.

Det enda vi är säkra på är att pengarna tas från våra plånböcker från början.

Här är listan som är gratis för sossarna för att löften är gratis, löftesbrott är gratis och ingen frågat om pengarna.

Någon annan betalar. 

Men först måste jag inleda med att Tobias Baudin, fackpamp på Kommunal på allvar lovade Stefan Löfven 250 000 röster av hans medlemmar. Hur kan man ens göra det? Vilket demokratisk prakt-fiasko.

Det är hela tre dagar kvar av valrörelsen så de hinner med att lova bort ytterligare miljarder. Vilka grupper har inte fått något? Båtägare? Ägare till halta katter? Eller trombonspelare kanske?

Som sagt, allt till alla. Utan några beräkningar. För det är så lätt att vara generös med andras pengar. Några som kan räkna är företagen och de presenterade snabbt den verkliga kostnaden för att barnfamiljer – 32 miljarder kronor är kostnaden för samhället. 

Alla väljare som ens är måttligt begåvade kan se att det där inte håller. Att det bara är tomma löften.

När det kommer till kritan kommer 300 000 nya människor att knacka på dörren under tre år. 300 000 personer som ska ha bostad, mat, skola, förskola, tolk, socialbidrag, åka buss, lära sig svenska och allt annat.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!