Search
Close this search box.

Sossarna inte ärliga på Facebook

I februari skrev jag om Facebook-sidan "Byt ut moderaterna i SLL". För i min bransch har det varit valrörelse sedan årsskiftet. Jag såg direkt att det här sidan givet vilka bilder den sprider och vilken bild den kommunikativt vill förmedla förmodligen är Socialdemokraterna bakom, som i partiet. Jag döpte inlägget till "Varning för astroturfing" för det är vad metoden kallas när man låtsas vara gräsrötter men i själva verket är professionella opinionsbildare, eller ett parti. Astroturf är ett märke på konstgräs. Sidan startades i november 2017. Då stod det så här om sidan: "Sidan administreras av socialdemokratiska opinionsbildare" De publicerade den här sortens Alliansfritt-Sverige memes mestadels, tills de i maj började jobba med vänstersatirtecknaren Max Karlsson. Hela sidan fokuserar mest...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon