Sossarna i Luleå gav egna organisationen 1,2 Mkr

Luleå styrs sedan urminnes tider av sossar och kommunalrådet sedan valet är Niklas Nordström, fd SSU-ordförande. Han hamnade i blåsväder i våras då han lät skattebetalarna betala tårtkalas på hans 50-årsdag, som hölls i kommunhuset för samarbetspartners. Han ställde sedan in festen efter kritiken i media.

I mars beviljade han och övriga sossarna med resten av majoriteten sin egen organisation Unga Örnar 1,2 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar, för att utbilda nya sossar.

Ingenstans i protokollet står det dock att de är en del av sossarna.

På deras hemsida framgår det på startsidan men inte Om organisationen. Och inte heller förtydligar man att arbetarrörelsen är Socialdemokrater och LO.

Projektet har ungdoms-sossarna döpt till Demokratisk Fritid. Man kunde inte hitta på ett namn ens om man försökte som signalerar socialistisk indoktrinering mer än det.

”Demokratiskola för 6-18 åringar”

”Möjlighet att utveckla sina ledarkunskaper inför framtida arbetsliv”

”Två läger per år”

Unga Örnar är en del av sossarna, det är deras ”fritidsorganisation”.

För idén med Socialdemokraterna har alltid varit från vaggan till graven och när jag växte upp levde folk nästan så. Folk föddes som sossar, de gick på aktiviteter hos Unga Örnar, gick med i SSU när de var 13 år, sedan i partiet. De handlade mat på Konsum och kläder och annat på Domus, tankade på OK, försäkrade sig i Folksam och de var med i facket, som renderade tvångsanslutning till sossarna. Bodde de i hyresrätt var de med i Hyresgästföreningen. De roade sig på Folkets hus och Folkets park, gick kurser på ABF. Sedan engagerade de sig i PRO som pensionärer och begravdes med Fonus. Allt jag räknat upp är del av arbetarrörelsen, förutom OK som sålts.

Lena Aronsson deltog inte i beslutet pga jäv. Gissningsvis för att hon är släkt med Tomas Aronsson som sitter i Förbundsstyrelsen för Unga Örnar, han skriver själv att han är ”född in i Unga Örnar”.

De har alltså fått pengar för att bland annat bedriva läxläsning. Trots att de som organisation driver frågan om en läxfri skola. 

De är en politisk organisation vars syfte är att fostra små barn in i socialdemokratiska värderingar och politik.

”Alla vuxna som jobbar med barn ska utbildas i normkritik och genus”

”Sänkt rösträttsålder till 16 år”

”Barn ska inte betala nedskärningar genom sämre fritid”

Men grattis Luleås skattebetalare!

Ni slapp betala Niklas Nordströms tårtkalas men fick betala 1,2 miljoner kronor av era pengar till hans partis barnindoktrineringsorganisation som genom läger och ”ledarskapsutbildningar” ska fostras till att bli nya socialdemokratiska kommunalråd och fackpampar.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!