Sök
Stäng denna sökruta.

Sossarna i Luleå gav egna organisationen 1,2 Mkr

Luleå styrs sedan urminnes tider av sossar och kommunalrådet sedan valet är Niklas Nordström, fd SSU-ordförande. Han hamnade i blåsväder i våras då han lät skattebetalarna betala tårtkalas på hans 50-årsdag, som hölls i kommunhuset för samarbetspartners. Han ställde sedan in festen efter kritiken i media. I mars beviljade han och övriga sossarna med resten av majoriteten sin egen organisation Unga Örnar 1,2 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar, för att utbilda nya sossar. Ingenstans i protokollet står det dock att de är en del av sossarna. På deras hemsida framgår det på startsidan men inte Om organisationen. Och inte heller förtydligar man att arbetarrörelsen är Socialdemokrater och LO. Projektet har ungdoms-sossarna döpt till Demokratisk Fritid. Man kunde inte hitta på...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon