Sossarna och MB-kopplade Ibn Rushd

I en rapport som MSB släppte i våras skriven av Aje Carlbom kopplas studieförbundet Ibn Rushd ihop som en av många islamiska organisationer med nära band till Muslimska brödraskapet.

Och banden mellan sossarna och muslimska organisationer inklusive alla de som anses associerade med Muslimska brödraskapet har sedan i slutet av 90-talet haft nära band.

Det var sossarnas Tro och Solidaritet som började bygga upp relationerna och hjälpte dem starta Ibn Rushd. 

De hoppades kunna byta kunskap och inkvoterade representanter på sina listor mot röstboskap inom den muslimska communityn för att säkra sossarnas maktinnehav.

Så var gör man kampanjbesök om man är riksdagsledamot för sossarna om inte i Islamiska föreningen, vid fredagsbönen och inbjuden av styrelseordföranden för den lokala avdelningen av just Ibn Rushd?

Som Kalle Olsson från Östersund gjorde i veckan. 

”Våra gemensamma förhoppningar och behov”

Syftet med att han talade för Islamiska föreningen är givetvis det mångåriga fokuset från sossar att få klanröster från muslimer, och just i Östersund kommer det vara lättare än på andra ställen eftersom hon som bjudit in är partikamrat.

Olsson är för övrigt ny i riksdagen, han har suttit en mandatperiod bara innan han lyckades kryssa sig in. För att han var en välkänd journalist efter att ha jobbat länge som ledarskribent för Länstidningen i Östersund (den andra tidningen Östersundsposten har en centerpartistisk ledarsida).

Kholod Mahmood har många strängar på sin lyra. 

I valet 2014 som i detta valet är hon väldigt engagerad att få fler muslimer att rösta, som informatör för Islamiska föreningen. Vilket hon var 2014. Nu är hon ordförande och står som kontaktperson på kommunens hemsida.

Idag verkar hon vara handläggare på en utvecklingsfond från EU.

Men givetvis är inte Kholod Mahmood neutral, hon är sosse. I detta val står hon som nr 63 till regionen.

Och som nr 9 till kommunfullmäktige i Östersund.

Och hon är synnerligen aktiv även i detta val.

Men hon är som sagt också styrelseordförande för Ibn Rushd Distrikt Norra. 

Ibn Rushd har för övrigt aktualiserats idag genom avslöjandet att sossarna i Malmö gett de turkiska nationalisterna Milli Görus skattebidrag, en förening som är nära Erdogan, hatar bögar och har nära kopplingar till fascisterna Grå vargarna.

Det visar sig att Ibn Rushd gett en del av sina bidrag de fått för utbildning till just Milli Görus.

Dessa personer är alltså sossarnas allierade.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!