Sök
Stäng denna sökruta.

Bistånd till Somalia fördubblades

Sedan 90-talet har Sverige tagit emot ett stort antal somalier i Sverige, idag uppgår de som är födda i Somalia till över 60 000 personer. Men sedan har vi den stora gruppen som är födda i Sverige till somaliska föräldrar. Som i snitt föder betydligt fler barn är det svenska genomsnittet på 2 barn per familj. Så exakt hur många som har bakgrund i Somalia vet jag inte. Somalier har tredubblats i antal i Sverige bara på 10 år.  Men tyvärr är denna grupp den som är allra minst integrerad. Fyra av fem somalier har inget jobb och 70 % har bara förgymnasial utbildning .Det är inom den här gruppen man också hittar en stor andel analfabeter av de analfabeter...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon