Bistånd till Somalia fördubblades


Sedan 90-talet har Sverige tagit emot ett stort antal somalier i Sverige, idag uppgår de som är födda i Somalia till över 60 000 personer. Men sedan har vi den stora gruppen som är födda i Sverige till somaliska föräldrar. Som i snitt föder betydligt fler barn är det svenska genomsnittet på 2 barn per familj. Så exakt hur många som har bakgrund i Somalia vet jag inte.

Somalier har tredubblats i antal i Sverige bara på 10 år. 

Men tyvärr är denna grupp den som är allra minst integrerad. Fyra av fem somalier har inget jobb och 70 % har bara förgymnasial utbildning .Det är inom den här gruppen man också hittar en stor andel analfabeter av de analfabeter som finns i Sverige.

De senaste åren har 10 000 somalier per år beviljats medborgarskap och därmed rösträtt i riksdagsvalet. Sedan tidigare får folk med PUT som är folkbokförda rösta i lokala val.

Bidragstagare är en av sossarnas huvudsakliga målgrupper. 

Så ett år före valet, knappt, passar den Socialdemokratiska regeringen på att fördubbla biståndet till just Somalia. 

Och i detta ingår förslag på hur “den somaliska diasporan kan bidra till utvecklingen i Somalia”. Bakom formuleringen finns enligt en anonym fd UD-medarbetare som arbetet med bistånd just ambitioner att kunna knyta dem närmare partiet och därmed få röster.

Det är mot denna bakgrund man ska se de lögner som spridits på somaliska av en socialdemokratisk kandidat, nu före detta kandidat, som avslöjades av Nerikes Allehanda och spreds av mig.

Jag har mycket svårt att detta är det enda exemplet och som jag avslöjade igår har försekomna sossar redan bearbetat just somaliska föreningar för att få deras klanröster. Där det räcker att övertyga en par personer för att få en bunt med röster.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

5 kommentarer till Bistånd till Somalia fördubblades

  1. Det sprids också sosselögner på arabiska. Man bör också se upp med sk röstskolor nu, när S ser makten glida sig ur händerna…

  2. Dags att kasta bort hink å spade från sandlådan och prata ihop sig om hur borgerlig majoritet ska uppnås,med eller utan SD,på alla nivåer.Är det verkligen så att övriga kan tänka sig röd regering igen…. då är det illa ställt i Sverige.Dags att de som kallar sig borgerliga gör rätt för sina löner,de skall utifrån valresultatet bilda en majoritetsregering.Eller tänker man bära fram de röda ? Verkar som alla kan samarbeta med alla ,utom SD, varför och på vilket parti skall man då rösta ? Landet spårar ur medan politiker kastar sand och mobbar varandra.Hopplöst när man inte klarar att vara politiker som väl bara kräver att man kan prata,nåt ansvar verkar inte finnas.Stackars fosterland,man skäms hur vuxna kan bete sig.

  3. Frågan är väl hur en grupp med 70% enbart förgymnasial (vilket kan vara hur lite som helst!) kan “bidra till Somalias utveckling”
    För mer än ett halvsekel sedan (jag är i ålder nära döden..) sade en vis man till mig “när en journalist skriver något är det inte VAD han skriver som är viktigt utan VARFÖR det skrivs just så”
    Gäller ju även politiker…
    Något jag aldrig glömt.

  4. En insatt person inom socialtjänsten talade om att den största gruppen missbrukare som sitter och tuggar kat hela dagarna är somalier. Vi skattebetalare tvingas försörja dessa personer. Det är inte rättvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap