Klanröstning pågår


I många kulturer i Mellanöstern är det inte bara den närmaste familjen som är viktigast utan även klanen.

Detta beteende tar folk med sig när de flyttar till Sverige och Per Brinkemo, som jobbat många år med somalier i Sverige har skrivit böcker och artiklar i många år för att uppmärksamma detta.

För att det är ett sätt att organisera samhället, istället för staten. När man då lever i ett land där staten ska vara den sammanhållande länken och ansvariga blir det en krock.

I ett val är det väldigt påtagligt hur det fungerar och detta har sossar förstått för länge sedan. De inledde samarbete med tongivande muslimska organisationer redan sent 90-tal för att i en kohandel om plats på listor och positioner få klanernas röster.

Vi har sett lögner florera på arabiska och somaliska online för att socialdemokratiska kandidater verkar i ett parti där lögnen är godkänd som verktyg och de vet att klanröster fungerar.

Här är ett annat exempel, där kandidaten inte som jag kunnat se sprider lögner om andra partier utan verkar fokusera som man ska på det egna partiets politik, men som vänder sig till klanröster för att få röster.

Amil Sarous från sossarna i Uppsala.

Att hålla föredrag på föreningar är inget konstigt, det gör alla partier och framför allt inför ett val.

Men notera vad han skriver:

“Föreningen ställde många kloka frågor och är beredda att ge sitt stöd till Socialdemokraterna”

Föreningen har inte rösträtt. Varje individ som är med har och de röstar individuellt. Men här bekräftar alltså sossen Sarsour att hans föredrag gav honom samtliga röster i föreningen. De röstar kollektivt, på sossarna. Ett klanbeteende. 

Noterar ni något annat också?

Män. Bara somaliska män.

Han kan klankulturen, vet hur han ska manövrera den och kan sedan håva in rösterna. Precis som lögnerna som spreds online på arabiska och somaliska handlar det om sossar som utnyttjar demokratiska underskott och klankulturen. I syfte att tillskansa sig röster på vilket sätt som helst. 

Och Sarsour har gjort flera andra sådana här klanraggningsföredrag. Han har varit på Muslimska brödraskapets-anknutna Unga Muslimer (Uppsala Unga Muslimer är medlemmar i SUM – Sveriges Unga Muslimer som i sin tur är med i Muslimska brödraskapets ungdomsförbund för Europa).

Noterar bara män på bilderna även här.

Föreningen Al Wasa har visserligen kvinnor med på bilden men de är i minoritet och samtliga i hijab.

“Tack för ert starka stöd” är lätt att tolka som den första bilden – att föreningen lovat att rösta på honom. Hela föreningen.

Föreningen Abbe Roba stödjer också Sarsour enligt inlägget nedan.

Så fungerar det i sossarna. Man drar sig inte för något. Varken att skicka ut lögner på främmande språk, muta ungdomar med energidrycker för att bli medlemmar, vandalisera valstugor eller ljuga i TV. Eller utnyttja odemokratiska strukturer som klan. Allt är okej så länge sossarna får röster.

Jag vill bara med detta inlägg göra väljarna uppmärksamma på hur det fungerar och hur extra skadligt de lögner som redan spridits av araber och somalier digitalt, som nu sprids online även om de avslöjats, verkligen är. 

Och att klankultur även är skadligt för demokratin. Vår demokrati bygger på en väljare, en röst. Men ju fler klanpersoner som bor här desto fler röster kommer läggas just så – en klan, en röst. Då räcker det med ETT föredrag på en förening och du kan få trettio, fyrtio, femtio röster på ett bräde.

Till syvende och sist kokar det ner till en demokratifråga. Och i Sverige är detta inte demokratiskt. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

2 kommentarer till Klanröstning pågår

  1. Hur man som icke medborgare tillåta rösta i kommunalval är för mig en gåta.
    Att du betalar skatt är inte ett argument, medborgarskap väger tyngre än skattekonto. Annars skulle de med högre skatt också få ha fler röster. Så hur ska det vara Svensson, dags att ta tillbaka det här landet nu!

  2. Fackföreningar, hyresgästföreningen, folksam, det finns massor av svenska föreningar som stödjer sossarna. Det var väl hela vitsen med föreningssverige att med social kontroll behålla inflytande över röstboskapen? Kanske borde vi förbjuda ekonomiskt stöd med skattemedel till föreningar. Det ser ju ut som man bara köper röster med löften om pengar. En meningsfull förening ska väl kunna stå på egna ben ekonomiskt. Dessutom missbrukas systemet och det vet alla. Tom sossarna själva fuskar till sig föreningsstöd genom fiktiva medlemstal.

    Sossekotterier och klaner passar väl bra ihop helt enkelt.

  3. Det behövs ju inte heller ett föredrag på en förening. Det räcker ju att muta klanhövdingen. Se bara på hur S i Märsta-Sigtuna gjorde, det som Uppdrag Granskning avslöjade.

  4. Bra att du lyfter detta fenomen som jag misstänker och befarar är mer utbrett än vad folk i allmänhet inser. I ett avsnitt i min och Johan Lundbergs kommande antologi – Klanen – skriver jag om detta. Boken finns redan att köpa men officiell release är den 19 september. //www.bokus.com/bok/9789177031499/klanen-individ-klan-och-samhalle-fran-antikens-grekland-till-dagen-sverige/?source=googleps&gclid=EAIaIQobChMI79fWq6Sj3QIVV4uyCh1juwtnEAQYASABEgKd__D_BwE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap