Hej nettobetalande medelklass!

Ni som aldrig missbrukat någon socialförsäkring, mer än att ha jobbat på någon vabbdag ni haft med ett lite för förkylt barn för att gå till förskolan men inte tillräckligt sjukt för att vilja ligga still. Som ni mutat med Piggelin och långfilm för att kunna skriva klart den där rapporten och ta ett telefonmöte. Ni har giort rätt för er.

Ni jobbar och betalar skatt. Och tycker att ni generellt i ert liv har det ganska bra. Ni bor bra, kanske i hus och förmodligen i en rätt välmående förort eller en liten eller medelstor stad i Sverige. Ni har råd att åka på semester varje år, ha bil kanske två till och med även om den lilla bilen är begagnad och råd att unna er lite gott kött till helgen ihop med en dyrare flaska vin. Många av er har det rent personligen rätt bra tycker ni.

Men det handlar ju inte om bara om er lilla familj och hur bra ni har det. Ni ser vad som händer runt omkring och saker kommer dessutom nära. Ni känner folk som fått indragen LSS, en mamma som inte får operation, ungdomar som inte kan flytta hemifrån. Ni läser om våldtäktsoffer, som även finns i er stad. En tjej i barnens skola. Om ungdomsgäng, knivslagsmål, brända bilar och poliser som inte kommer. Ni har sett utlandsfödda män som påstår att de är 18 år men alla kan se att de är vuxna sedan länge, kanske närmar sig 30 år. Verkliga saker.

En gång i tiden stod ni i politikens fokus. Det var er Socialdemokraterna talade till och ville representera. Sedan länge är de nu bidragstagarnas och särintressenas parti, er har de lämnat. Det var er Moderaterna och andra partier talade till och representerade. Det var er politikens fokus handlade om framför allt. Att göra era liv enklare och att ge välfärd, polis, försvar och nya vägar tillbaka för de höga skatter ni ändå accepterat att betala.

Nu tycker ni inte någon bryr sig. 

Det är från er den stora delen av skatteintäkterna kommer. Utan er skulle systemen bokstavligt gå sönder.

Men vad får ni för det?

Vad fan får ni för pengarna?

De går istället till en massa bidrag för folk som inte jobbar, till föreningsbidrag för saker som att göra folk lesbiska eller hur man föder barn i bilar, till genustrams som vill förbjuda folk att säga killar och tjejer i skolor och till religiös extremism.

Jag tror givetvis inte att man kan bli lesbisk men en förening har fått bidrag för just det, att få folk att testa lesbiskhet. Kolla artikel i Fokus om bidragen från Arvsfonden.

Skattepengar som går till medier via public service eller presstöd som sedan ägnar sig åt att förakta ert sätt att leva och allt ni står för. Ni ser era skattepengar som ni har avstått och det mycket, som ni trodde skulle gå till poliser, försvaret, vägar, vård och skolor som slängs bort på annat. På trams.

Som tack för hjälpen får ni istället dyrare flygbiljetter, rekordhöga bensinpriser, en snart värdelös dieselbil ni köpte för två år sedan för att den då var miljövänlig. Ni får lägre skolpeng för just era barn så att de inte har råd att köpa böcker, för att kommunerna ger resten av pengarna till alla nyanlända och utlandsfödda.

Och ingen politiker pratar till er. Eller bryr sig.

Jag fattar att ni är arga. Med rätta.

Jag tror att ert missnöje mycket mer handlar om just det här, än om till exempel migration som blivit symptomet. Eller allmän ilska mot etablissemang, mot en politisk elit och en medieelit som i bästa fall ignorerar er, i värsta fall föraktar och förlöjligar er och era liv.

Verklighetens folk som Göran Hägglund pratade om fick aldrig fäste, tråkigt nog. Han var något viktigt på spåren, just detta.

Att skillnaden mellan vad eliterna fokuserar på och debatterar och era liv och problem aldrig någonsin varit större. Och att en stor del av politiker-kåren, framför allt till vänster men även till höger, tappat markkontakten så till den grad att den sätter för er helt oviktiga saker i centrum och tror att de är runt dessa hela världen kretsar. Medan det som är viktigt för just er försvinner.

Nu tänker ni straffa dem.

Och det här valet rösta på SD eller ännu värre, MED eller AFS.

Er ilska är legitim men jag kan bara tala för mig själv att jag jobbat hårt fyra år för att just vara en röst för er. Jag hoppas ni ser det. Men även detta inte räcker för er att rösta på mitt parti Moderaterna vill jag att ni tänker ett varv till.

MED och AFS är marginalfenomomen och kommer påverka politiken lika mycket efter 9 september som de gör idag – det vill säga inte alls. De har inte en chans. Rösten blir helt bortkastad.

Och valet är för viktigt för att ni ska kasta bort en röst.

Det handlar i så fall om en röst på SD eller inte. Tycker ni verkligen att all SDs politik är den bästa ni kan hitta kan inte jag övertyga er om annat. Då kan ni sluta läsa direkt.

Men om det mer handlar om ilska, er besvikelse och att ni vill protestera ber jag er tänka om. SD kommer inte bilda regering och är intresserade av det. De ställer inte upp som statsministerkandidat. Det gör bara Stefan Löfven och Ulf Kristersson.

Så valet handlar till syvende och sist – ska landet regeras av en socialist eller en moderat?

Fyra år till av bilhat, bidrag till muslimska extremister, till obligatorisk genuskunskap för barn. Hen-toaletter och kvoterad föräldraförsäkring. En politik som vill ha ännu större invandring för att de ser dem som röstboskap.

Och fina jobb till sossar som slutar, med två av era årslöner som present på fickan. I avgångsvederlag.

Bäst chans att få bort tramset och få en politik som återigen fokuserar på er i den nettobetalande medelklassen är nämligen en röst på förnuftet.

Ni måste rösta bort Stefan Löfven och Gustav Fridolin. Först.

De gör ni bara med en röst på M eller KD. Sedan kan vi borgerliga ta tag i allt annat. Först då.

Dessutom är en moderat statsminister största garanten för att taleförbudet som finns pga åsiktskorridoren upphävs. Inget annat parti har en rimligare inställning till SD än M. Och KD.

15 kommentarer
 1. Jag vet inte vad jag ska tycka om ditt utspel ovan. Känslan av att vissa lever i en bubbla blir påtaglig. Din slutliga analys att M och KD skulle vara det enda reella alternativet att få bort nuvarande regering. Vad har M hållit på med de senaste 12 åren? Du indikerar att man nu helt plötsligt skulle ha nyktrat till och är beredd att ta ansvar, när man inte gjort de senapsdressing 12 åren. Trovärdigheten i det. Skälet till att de för dig så förhatliga alternativen dyker upp helt plötsligt är en effekt av 7 partiers vanskötsel av landet i åtminstone 12 år. Dessa partier har inte mitt förtroende längre över huvud taget. Trovärdighet lika med noll!
  Om M har någon allvarligt menad avsikt i den lilla kursändring man gör nu borde den kommit för flera år sedan. Paniken sprider sig när opinionssiffrorna går ner. Skyll inte på andra. Rannsaka er själva istället. Att platt lägga sig ner och förneka att man finns under 4 år är fullständigt oansvarigt (DÖ avses). Tror även M att väljare är imbecilla och därmed inte begriper nåt om hur den stora världen fungerar. Välkomna att vakna till liv och lämna bubblan. Det har hänt saker utanför bubblan (Tullarna!) även om ni inte verkar medvetna om det.

 2. Hej
  Mitt i prick igen som vanligt. Jag undrar däremot hur du kategoriserar MED? Som moderat i Norrland hör jag hur vänner söderut pratar om MED, men jag uppfattar det som att det verkligen inte är ett parti som kan kopplas samman med SD och AfS. Den enda kopplingen som kan beröra det torde väl vara att Katerina Janouch valde att engagera sig i MED. Hur tänker du?

 3. Du har så otroligt mycket rätt i hela Din beskrivning av tillståndet i Sverige och bland de politiska partierna. Även Ann Heberlein för en bra och intressant diskussion om Moderaterna. Men – det är för sent! På tok för sent! Dessutom lovar UK högt brett och vitt att aldrig ha nått med SD att göra! Trots att så många av SD: s förslag genom åren nu är m-politik – och trots att så många moderatväljare vill ha ett samarbete i nån form! Nej – det är för sent! Vi litar inte på Moderaterna!

 4. Hej Rebecca. Allt du säger är rationellt och faktiskt korrekt. Tyvärr liter jag inte på moderaterna längre. Så länge de deltar i smutskastningen av SD, tror jag inte m har ändrat uppfattning i grunden kring migrationen. Migrationen är en ekonomisk, social och kulturell katastrof. M tör inte ta steget bort från åsiktkoridoren och börja kritisera tx. SVT, feminism, politiserade myndigheter eller teatraliska Annie Lööf. Mvh. Jakob

 5. Ledsen Rebecca, men de “Etablerade” partierna är inte någon lösning på Sveriges problem.

  De är orsaken till dem, ALLA Sveriges nuvarande problem är orsakade av dem, och de kommer att förvärra dem om inte SD finns där för att bromsa deras idioti.

  Och Samarbetar de inte med SD nu, utan ger sig in i en ny demokraturöverenskommelse (DÖ) kommer det att leda till att SD /AFS kommer att få majoritet efter valet 2022.

  Vilket inte vore illa alls. Då kan Sverige slå in på samma väg som föregångsländer som Polen och Ungern.

 6. Jag hör dig.
  Problemet är att ingen, INGEN, i Moderaterna (det gäller alla partier såklart, men nu tänker vi oss att vi ställer M mot SD) har haft den förbannade ryggraden att be om ursäkt för vad man ställt till med. Ingen, INGEN, verkar visa en tillstymmelse till ånger för sakernas tillstånd, eller att arbeta för att ändra tingens tillstånd. Det har funnits otaliga chanser att i Alliansen avsätta Löfven tillsammans med SD, men nej, beröringsskräcken sitter i, och tillräckligt många i partiet tycker nog att invandringspolitiken har varit ‘rätt OK’. Kristersson övertygar inte det minsta i detta hänseende, tyvärr, snarare känns det läskigt nära ett gradvist återtåg. Jag har pratat med fler folk än jag kan räkna – och ursinnet har tagit över. Man är, mangrant, upp över öronen fly förbannad, och det är bara hämnd som gäller.
  Och tills bot har gjorts, offentligt, ärligt menat, så kommer man att få sin draksådd.
  Det är för sent att vädja till logik, det tåget har gått tror jag.

  Sverige kommer att bli mycket sämre innan det blir bättre, tyvärr.

  Jag sitter precis i denna sitsen själv och rannsakar mig. MED och KLP ligger mig närmast, men tills de får (tar!) en plats i det politiska samtalet är de mycket riktigt bortkastade röster. Återstår M och SD. Problemet för M är att deras trovärdighet är noll. Allt de de säger sig vilja nu kunde de redan ha tänkt på. Redan gjort. Just nu är allt de de säger att de vill efter valet bara så mycket varm luft.
  Men inget Ulf säger får mig att lita på att det någonsin kommer att göras… för mycket vändning under galgen.

  Kanske blir det Schrödinger’s röst. En SD, en M-sedel och stoppar blint en av dem i kuvertet. Så kan jag ärligt säga att jag inte vet vad jag röstade på i detta katastrofval med 8 uteslutna alternativ och 3 dåliga. Å andra sidan är jag emot att inte lägga rösten där jag tycker den hör hemma med bestämdhet.

  Fan ta er, politiker. Fan ta er och er förbannade jävla lekstuga med andras pengar, samhälle, trygghet och tillit i er godhetsknarkande självgodhets högborg av moralisk vi-är-så-bra-människor i sina haschbubblor.

  Tack Rebecka, för en utmärkt blogg, livsviktig och alltid upprörande i sitt avslöjande av korruption och missförhållanden.

  /oo

 7. Tack, men jag har tappat förtroendet för att M inte kommer bidra återigen till att demokratin fortsatt sätts ur spel i någon slags vuxenmobbing av folkvalda för en femtedel av Sveriges befolkning. Jag är övertygad om att det behövs förändring inom den svenska högern. Det är inte gjort i en handvändning, det tar tid. Men jag är med och bidrar. Jag röstar MED. Och kan sova gott i förvissningen om att jag röstat på det som jag tycker är bäst för Sverige.

 8. En röst är aldrig bortkastad. Den inställningen göder bara föraktet för politik ännu mer eftersom den rotar sig i idén om att politiska företrädare (partier) är konstanta och abonnerar på makten sinsemellan.
  Personligen så ser jag MED som ett betydligt bättre alternativ än M men ingen av de får ändå min röst.

 9. Hej, jag följer och läser onekligen dina texter löpande när de kommer. Jag finner verkligen att du har rätt i denna dock kommer du inte ner till kärnan. Jag tror säkert att du känner att ni skall fokusera på ”oss vanliga igen” men du och ingen annan av de i M som hävdar detta har ens gjort en närmelsevis avbön. Jag tror att moderaterna skulle tjäna flera procent på att göra en riktig pudel. Istället för att tiga ihjäl misstagen och fortsätta publicera debattartiklar om allt ni nu ska göra publicera en artikel där ni ber om ursäkt! Säg att ni gjort misstag, ni tappade fokus, hellre satt och sjöng ”we shall overcome” istället för att ta tag i problemen. Sveket är enormt! Efter 8! År av ingenting.. 4 i regering utan att göra flasklock och nu ytterligare 4 då DÖ i praktiken varit förlamande krävs mer än tomma ord!

 10. Om jag kunde rösta på ett parti som bestod av sådana som dig hade jag gjort det. men tyvärr är en röst på Moderaterna en röst på ett parti som i min hemkommun har tillbringat 24 år i “opposition” utan att någonsin opponera och de senaste fyra åren även på riksnivå gjort allt för att inte få något reellt inflytande. Min röst i förra valet på Moderaterna upplever jag som “helt bortkastad”. Det är ett misstag jag inte kan stå ut med att göra om.

 11. Rösta för en ny decemberöverenskommelse eller Reinfelds ‘same same’ Kristersson’? Jag menar hur stor skillnad kommer nya moderaterna göra 2018 till 2022? Klart många ur folket röstar på SD 9 september. Minnet är kort men inte hur kort som helst. Kursändring inte skedd, SD tar vi inte i med tång. Alla ser låsningen som tillåter S husera. Allt bara fortsätter. SD är tydligen något fruktansvärt men inte det ovan formulerade?

 12. Hej Rebecca!
  Återkommer ang din uppmaning att rösta på Moderaterna. Och återigen hänvisar jag till facit. Vi hade en alliansregering i åtta år, varav fyra med egen majoritet. Varför tog ni inte bort bidragen till muslimska extremister, varför sänkte ni inte bensinskatterna, varför begränsade ni inte asylinvandringen etc? Ni gjorde tvärtom. Asylinvandringen är ett bra exempel, även om du försöker att bara göra den till ett symptom på ett allmänt missnöje. Under perioden 2007 – 2011 låg asylinvandringen årligen på ca 15 – 20 000 personer. 2012 ökade den plötsligt till ca 50 000, och 2013 till ca 60 000. Vad gör Reinfeldt? Jo, han sluter en överenskommelse med Miljöpartiet om vård till illegala immigranter, han tar offentligt Tobias Billström i örat för att denne vågat reflektera över hur många asylinvandrare Sverige kan ta emot. 2014 ökade asylinvandringen ytterligare till närmare 80 000 personer. Reinfeldts reaktion, sin vana trogen, är att uppmana skattebetalarna att “öppna sina hjärtan”, dvs plånböcker, för ännu mer asylinvandring, en uppfattning han för övrigt vidhåller. Och när medborgarna i 2014 års val tydligt visade att de vill se en mer restriktiv invandringspolitik, vad gör Reinfeldt då? Jo, han smiter undan och avgår, trots att det fanns en tydlig majoritet i riksdagen för en borgerlig politik, och för en restriktiv migrationspolitik. Men det hade krävt en uppgörelse med SD, vilket var vad svenska folket ville ha. Men se, det vägrade Reinfeldt, han gjorde hellre upp med Miljöpartiet. Därmed släppte han fram Löfvén, Lövin, och Sjöstedt, och en fullkomlig explosion av asylinvandrare, en allmän socialistisk politik med höjda skatter, en vanvettig klimatpolitik, ännu mer bidrag till islamister, en fortsatt slapp inställning till grov brottslighet etc etc.

  Tydligare än så kan inte väljarföraktet uttryckas. Och Kristersson vägrar fortfarande att ens prata med SD, trots att det är hur tydligt som helst att svenskarna vill begränsa invandring. Och när Kristersson m fl påstår att Sverige blivit mer restriktivt till invandring , räcker det med att titta på Migrationsverkets egen statistik, vad gäller beviljade uppehållstillstånd av asylskäl: ca 80 000 år 2015, ca 110 000 år 2016 och ca 85 000 år 2017. Årets siffra pekar mot kanske 70 000.

  Du kanske tycker att jag fokuserar för mycket på asylinvandringen. Det är möjligt, men det är enligt min uppfattning en ödesfråga för Sveriges framtid, om vi ska fortsätta vara ett välfärdssamhälle, baserat på ett kunskapsintensivt näringsliv. Det Kristersson hittills har sagt tycker jag pekar framåt mot fortsatt import av lågutbildade människor från några av världens mest dysfunktionella länder, och en fortsatt fullständigt bisarr klimatpolitik, baserad på ett diffust s k klimathot. Om dessutom Annie Lööf ska ingå i en regering, kommer det att gå fullständigt åt helvete.

  Som du kanske förstår litar jag inte ett spår på varken Ulf Kristersson, Jan Björklund, eller Annie Lööf. Kanske har jag något mer förtroende för Busch-Thor, men inte tillräckligt mycket för att rösta på henne. Mitt förtroende för Jimmy Åkesson är inte heller obegränsat, det finns flera frågor, där jag inte håller med honom. Men när jag jämför honom med de övriga riksdagspartierna, framstår han ändå som mer trovärdig än de andra. Om jag röstar på honom (har inte bestämt mig ännu), så är det mest för att ge övriga politiker en stor käftsmäll, så att de lär sig att de får börja lyssna på väljarna.

 13. Kan du, återigen, förklara varför en röst på t ex MED i detta val vore mer bortkastad och skulle åstadkomma mindre nytta än vad en röst på Alliansen i förra valet gjorde? För att alla nu inser att DÖ var så korkat och fel att de inte gör om det?

  Frågar åt en kompis som efter de senaste tre mandatperioderna inte riktigt förstår hur man vet att något av de befintliga riksdagspartierna verkligen representerar det förnuft du beskriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *