Sök
Stäng denna sökruta.

Medelklassens barn får inga skolböcker

Ett nytt skolpengssystem har införts av regeringen som tar ännu mer hänsyn till saker som socioekonomiska faktorer. Konsekvensen är nu att medleklassens barn inte ens får skolböcker i skolan för att deras skolor inte får pengar så det räcker medan resten av kommunernas resurser läggs på kommunala skolor som har flest nyanlända.  Den 4 september 2014, dvs då fortfarande Alliansen regerade, tillsatte man en utredning (SOU 2016:66) om skolsystemet och ekonomin, med syfte att säkerställa lika villkor mellan kommunala skolor och friskolor. ..."att kartlägga hur budgetering och redovis- ning går till i kommuner och hos enskilda huvudmän för fristående skolor, med syftet att en jämförbar ekonomisk information på skolenhetsnivå skulle kunna presenteras. Utredaren skulle även se över bestämmelserna om beräkning...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon