Sossarnas dark ads

Eftersom att ha hög profil och högt tonläge samtidigt som man gör något helt annat lite är Socialdemokraterna signum, och alla har gått på det varje val fram tills att sociala medier uppfanns, är det är här med annonser inget undantag.

Den 12 april i år lanserade Socialdemokraterna en ny hemsida – sannonser.se. Där ska alla annonser Socialdemokraternas Facebook-annonser ligga. 

”Vi redovisar alla våra Facebook-annonser”

”Socialdemokraterna ska driva en schysst och öppen valrörelse”

Med betoning på ska. För där ligger alltså bara de annonser de vill stå för att de skickar ut. Inte de så kallade ”dark ads” som till exempel Trump använde i sin kampanj.

För kollar man på sidan hittar man den här som första annons.

Det vore kanske inte så konstigt om inte de här annonserna precis dök upp i mitt eget flöde. Och när man scrollar ner på deras sajt hittar man inte ett enda spår av annonsen. Märkligt.

Kollar man sedan under Distrikt finns förklaringen. För trots att sossarna alltså den 12 april sa att ALLA annonser ska läggas på sajten så inte alla distrikt med på sajten. Till exempel Stockholm.

Som av en händelse är Stockholm Stefan Löfvens partidistrikt. Och Anders Ygemans, Annika Strandhälls, Ylva Johanssons.

Och det är alltså därifrån den dark ad jag fått skickats. Fiffigt ändå, att säga alla men sedan använda Stockholm som någon slags skitkastarkonto så med alla menar man ”alla som finns under fliken Distrikt på sajten”.

Det är en liten film som funkar som ett bildspel. Fullt med dirty campaign, där man anklagar C och L för massa saker och brunsmetar både dem och resten av Alliansen med högerextrema. 

Återigen gör sossar som de alltid gjort.

Enda skillnaden att det här valet blir det påkomna. Igen, och igen och igen. Det här kommer inte sluta före valdagen. Fler och fler lögner, fulspel och dirty campaigning kommer komma fram, var så säkra. För detta valet är sossarna ännu mer desperata än vanligt. De håller på att förlora makten och förlora stort.

Lägg inte din röst på SD eller MED.

De enda som lyft tankeförbundet mot SD är Moderaterna men då måste vi också byta ut Stefan Löfven först. 

Det finns bara två statsministerkandidater och det är Stefan Löfven, som tycker fulspel som sådant här är fina fisken, och så har vi Ulf Kristersson. Ska vi få maktskifte måste du rösta på någon av dessa två block.

En röst på SD innebär inte det. En röst på SD är en röst på det tredje blocket, som sitter i opposition oavsett vem som regerar. Åkesson ställer inte upp som statsministerkandidat.

Du gör skillnad. Varje röst räknas. Rösta på M eller KD. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!