Sök
Stäng denna sökruta.

Lobbyist javisst, om du är sosse

Kommer ni ihåg när Ardalan Shekarabi gick ut och krävde karantän för alla som lämnar politiken på en viss nivå?  För att minska mutrisken, sa man. Det finns risk för korruption annars. Mot bakgrund av senaste tidens alla skandaler känns den här omsorgen om demokratin något falsk men i vintras lanserades alltså förslaget om att alla från regeringskansliet ska sitta 12 månader i karantän, dvs de får avgångsvederlag och får inte söka jobb. Eller de får jobba utanför områden de hanterat. Noterade ni att det bara handlar om folk som slutar? För sossar har inga som helst intressen att införa karantän på vägen in i politikens och maktens korridorer. Så har de alltid gjort, gått direkt från lobbyister till att...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon