Sök
Stäng denna sökruta.

Anna Ekström gissar

I dagens SvD Näringsliv kunde man läsa att Academedia gör 480 miljoner kronor i vinst. Det låter ju jättemycket, eller hur? Men det motsvarar alltså 6,5 % i vinstmarginal. En medioker vinst med andra ord. Okej men inte mer. För det folk "glömmer" att berätta är att Academedia är landets största friskoleföretag och har väldigt många skolor, under olika varumärken. Så 480 miljoner kronor motsvarar alltså 6,5 %. Enligt kommunallagen måste alla kommunala verksamheter göra minst 3 % i vinst för att ha en buffert om något händer. Anna Ekström, som en gång i tiden var en respekterad debattör men som minister ofta för debatten ohederligt tyvärr, var inte sen att kritisera Academedia. För att de inte tar utdelning i...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon