Socialdemokrat i Göteborg fortsätter att dela

Trots att jag publicerade inlägget vid midnatt och media plockade upp redan i morse vilket ledde till att det raderades fortsätter folk att dela lögnerna. Men är man aktiv Socialdemokrat och även aktiv i Hyresgästföreningen borde man ha bättre koll kan jag tycka. Kanske är skälet att det helt enkelt inte spelar någon roll att det är lögner?

För Socialdemokraten Janna Atta Ibraim delade inlägget på stora Göteborgs moskés facebooksida för bara 8 timmar sedan.

Trots att inlägget i original raderades från Facebook helt och hållet redan tidigt i morse, jag gick in vid 9 och då var det borta.

Hon är aktiv socialdemokrat och sitter som ersättare i stadsdelsnämnden Västra Hisingen för Socialdemokraterna, dessutom är hon lokal ordförande för en HSB-förening i Biskopsgården. 

För det första – varför delar hon en text som både kritiserats i media och dessutom sedan många timmar är raderad?

För det andra, borde inte en socialdemokrat faktiskt veta att det är lögner det som står? Hon är ju vald för partiet även om hon är fritidspolitiker och då ingår att man ska ha koll på vad de andra partierna tycker, de som faktiskt också sitter i stadsdelsnämnderna.

Jag köper inte att hon inte har koll på vad Moderaterna egentligen tycker. Hon läste det, sparade texten och tyckte att det var roliga lögner att sprida vidare helt enkelt. Handskarna är av, det är valrörelse.

Men internet never forgets.

Och så här blir det när ett parti struntar i heder och etik
och går full trollfabrik,

Då får lögnen fötter, och det spelar ingen roll –
koll eller inte koll,
den blir ändå en del i kampanjupplägget
även om man raderar Facebook-inlägget

 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia


 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!