Regeringen och fuskandet med avtalen

Man ska verkligen vara sosse. Med makt. För då gäller inga andra regler än ens egna.

Då kan man göra som man vill. Och då kan man få belöning för att man missköter sig.

Peter Hultqvist, försvarsministern, ni vet han som Löfven vägrade sparka när Transportstyrelse-gate härjade? Som kände till läckorna redan i mars samtidigt som Ygeman men inte heller kunde boka ett konferensrum?

Hans pressekreterare har påpassligt nog fått sparken så här några veckor innan valförlusten blir verklig och hon ändå förlorar jobbet. Eller, man kan ju tro att driva försvarslobbyföretag samtidigt som man jobbar åt försvarsminister skulle leda till just sparken.

Men icke. 

Inte om man är sosse. 

Nydh var alltså pressekrerterare åt Hultqvist. Nu har hon efter granskningar om oegentligheter fått sparken, precis som Erik Bromander fick sparken efter att han använt våra pengar via Rosenbad som sin privata resebyrå och åkt jorden runt.

Men precis som Erik Bromander tar sossarna ändå hand om sina egna. Även om man göra något helt omoraliskt.

Detta är bilder från politikeravtalet, det alla politiska tjänstemän omfattas om. För politiskt tillsatta är undantagna LAS, de har ingen anställningstrygghet alls. De får gå på dagen. Alltså har de rätt till avgångsvederlag så att de klarar sig innan de hittar nytt jobb. Inga konstigheter.

Men säger man upp sig själv får man ingenting. Noll kronor. 

Där kan ni läsa att det, helt rimligt, är avräkningsbart från kommande lön. Man ska ju inte kunna få ersättning och lön samtidigt. Får man nytt jobb räknas vederlag av med motsvarande lönen. 

Vad gör då regeringen, när deras pressekreterare så att säga blir tagen på bar gärning med handen i syltburken, eller ska vi säga lobbyist-burken?

De ger henne ett nytt avtal. Såklart. 

Eftersom man inte får några pengar om man omfattas av politikeravtalet när man säger upp sig själv så skrev de den 24 augusti ett helt nytt avtal med henne där hon säger upp sig själv OCH får pengar. 

Det är inga småpengar hon får heller, efter att ha drivit lobbybolag parallellt med att jobba åt regeringen och därmed förverkat sitt förtroende.

Hon får 636 000 kronor, två normala årslöner för en vanligt LO-medlem. 

Var någonstans står det att summan är avräkningsbar mot lön?

Ingenstans kan jag meddela. 

Detta innebär att regeringen alltså tagit 636 000 kronor av våra pengar och gett till en kompis. Som i morgon kan återgå till att vara lobbyist mot försvarsindustrin, som hon alltså varit hela tiden hon jobbat åt försvarsministern eftersom hon ägt bolaget, och skratta hela vägen till banken.

Verkligen väl spenderade pengar. Tack Stefan Löfven.

Vill ni ha fyra år till av det här? Av folk som åker jorden runt på våra skattepengar och får avgångsvederlag eller det här?

Det får ni. Om ni inte röstar på M eller KD i valet. SD kan lika gärna rösta för Löfven.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!