Våldtäkterna och invandringen

Så hände det. Ett Uppdrag Granskning om våldtäkterna. All heder till en modig redaktion som inte bara valde ett eftersatt ämne utan skildrar en politiserad fråga objektivt. Mitt i en valrörelse där många krafter finns som vill sopa problemen under mattan, för att vinna valet.

De visar det vi redan vet – utlandsfödda män dominerar fullständigt i våldtäktsstatistiken, i gruppvåldtäktsstatistiken finns nästan inga svenska män.

Givetvis våldtar även svenska män men utländska män är kraftigt överrepresenterade. Fakta. Framför allt överfallsvåldtäkter, där 8 av 10 är utlandsfödda och häften har varit här ett år eller mindre.

Intressant också att Sarnecki nu långsamt backar från det hörn han målat in sig i. När det gäller Brå och födelseland alltså. 

Jag noterade kursändringen redan i vintras, nyanser i retoriken när han var med i SVT Opinion och på andra ställen. Vad gäller behovet av ny kartläggning är en fullständig reträtt. Gott så, att erkänna att man hade fel är svårt.

Men vad gäller allt annat är han samma gamla aktivist som alltid och anklagar UG för att bygga på en högerextrem konspirationsteori (!).Det uttalandet tycker jag borde straffa ut honom från alla seriösa mediesammanhang från och med nu. 

Ungefär samma uppfattning regeringen har faktiskt. Som består av folk som inte tänker vare sig erkänna korrelationen mellan hög flyktinginvandring och högt antal anmälda sexualbrott, framför allt ofredande och våldtäkt inkl gruppvåldtäkt (ett marginalfenomen i svensk kriminalstatistik tills på mitten av 2000-talet) eller tänk göra något åt det. För att de och Sarnecki bekänner sig till samma gamla socialistiska flumretorik om att straff är dåligt och det är synd om  förövarna, inte brottsoffren. Vi ska krama ihjäl kriminaliteten. Bokstavligen.

Ylva Johansson stod i BBC och ljög den 22 februari 2018 om att sexualbrotten i Sverige går ner och ner och ner. Och att vi inte alls har problem med det.

Hon pudlade sedan men skadan var ju redan skedd. Skälet varför ministern stod och ljög i TV är väldigt oklart. Bilden nedan från Brå:s NTU (nationella trygghetsundersökningen) som publiceras varje vinter visar tydligt att ökningen är dramatisk, sedan 2014. Som man kan se på bilden har ökningen inte inletts där utan den inleddes redan 2011, den korta toppen 2013 berodde på ett uppmärksammat fall där en person anklagades för ett större antal våldtäkter.

Morgan Johansson ser som sin ministerkollega inte heller några som helst problem här och säger blankt nej till att Brå ska ta fram en ny rapport baserat på födelseland.

Det sa han redan i januari i år.

I maj i partiledardebatten diskuterades det ökade sexuella våldet.

Stefan Löfvens svar? LAS.

Nu visar Uppdrag Gransknings reportage att nästan alla överfallsvåldtäkter begås av män förra utomlands, att de flesta är födda utanför Europa och där särskilt afghaner är överrepresenterade. Unga män. Där hittar du den grupp som media och Centerpartiet kallar ”ensamkommande barn”, de 9 000 som fått amnestin ingår här. Vissa av dem kom alltså hit och våldtog någon. Ensam eller i grupp. Och har dömts för det.

Detta kommer inte ändras förrän vi vår ett maktskifte.

Och enda sättet till det är en röst på Moderaterna eller Kristdemokraterna, garanten för hårdare straff och att det är slutdaltat med kriminella generellt men inte minst invandrare som kommer hit och begår brott. De ska straffas och sedan utvisas. I den ordningen. Utan undantag.

Röstar vi inte bort ”rör inte min brottsling”-gänget från Rosenbad kommer våldtäkterna fortsätta att öka. 

För att migrationen fortsätter att vara rekordstor och just från dessa länder. För att straffen är för låga och folk får trots dom och grova brott stanna. Och för att krama bort kriminaliteten är socialisternas vanliga kriminalpolitik.

 I Brå som gjordes för 13 år sedan kan man se en överrepresentation för män födda i MENA-regionen, det vill säga Nordafrika och Mellanöstern. Där ingår Afghanistan.

Även män födda i andra delar av Afrika är kraftigt överrepresenterade, där hittar du bland annat de stora invandrargrupperna Somalia och Eritrea.

Då var det fyra gånger vanligare att utrikes födda var misstänkta för dödligt våld än svenskfödda med två svenskfödda föräldrar.

Värst var det för sexualbrotten, där överrisken var 5 ggr för utrikes födda.

Men även för utrikes födda barn. De andra brottskategorierna just invandrare var kraftigt överrepresenterade var di dödligt våld (4,2), misshandel, olaga hot (3,8) och rån (4,1).

Visst är socioekonomiska faktorer en av flera viktiga faktorer när det gäller all kriminalitet.

Men tar man emot enorma mängde just flyktingar, som är de som hamnar i de lägsta klasserna, och just från länder som redan är överrepresenterade kommer brottsligheten öka. Sedan har vi de kulturella faktorerna. Som givetvis spelar stor roll just när det gäller sexualbrott. Varför är inte alla invandrargrupper överrepresenterade när det gäller våldtäkter om det handlar om fattigdom och varför är det just länder som har kvinnoförtryckande kulturer som begår flest våldtäkter?

Rösta bort daltandet med kriminella. Ge dem sparken den 9 september.

Först med en ny statsminister och en ny justitieminister, som kommer bli moderater, kan vi börja få bukt med de här problemen. Röstar du på SD röstar är inte maktskiftet viktigt för dig utan protesten och då kommer vi sitta med Morgan ”Blankt nej” Johansson i fyra långa år till. Byter vi statsminister kommer den regeringen att införa samma hårda linje mot kriminella som SD också kräver.

Annars sitter vi fyra år till med det här – handhjärtan.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!