Sök
Stäng denna sökruta.

Handskakning handlar inte om att hälsa

I de kulturkrockar som ofrånkomligen nu ökar exponentiellt eftersom migrationen varit så stor har handskakning kommit att bli en av de viktigaste. Jag tror många med mig var helt ovetande om att en liten grupp muslimer vägrar att skaka hand med personer av motsatt kön. Innan Yasri Khan dök upp och lagom till att han skulle väljas in i Miljöpartiets partiledning vägrade skaka hand med en kvinna. Men nu dyker det upp oftare, senast en 24-årig svenskfödd kvinna i Uppsala som vägrade skaka hand med en chef på Semantix tolkförmedling och stämde bolaget. Och vann. I domen kan man läsa att domarna dels citerar religiösa medeltida texter, som en hänvisning till islam, och dels resonerar kring hälsning. Att visserligen är...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon