Hej, missnöjda fd moderat!

Det är så du känner dig. Du som fortfarande är arg på Decemberöverenskommelsen (DÖ), arg på Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan”-tal och ännu argare på Annie Lööf. Som känner att nu äntligen, nu ska de få se. Snart är det val och du ska banne mig säga vad du tycker. De ska straffas, de borgerliga. Kanske kallar du dem sju-klövern, kanske inte. Du känner dig egentligen inte som Sverigedemokrat men du vill protestera och tänker göra det i valet.

Den här texten är till dig.

För du är på väg att ge före detta kommunister fyra år till att få dominera svensk politik. Fyra år till med Miljöpartiets slappa migrationspolitik, elcykelbidrag och genuspedagogik. Och fyra nya år med den sämsta statsministern Sverige haft genom tiderna. Din ilska är på väg att ge oss ännu högre skatter, straffskatt på att handla vid köpcenter och kommunala lådcyklar, som Miljöpartiet nyss lanserade. Eller vad sägs om avskaffad valfrihet i välfärden?

Det finns nämligen bara två statsministerkandidater och det är antingen Stefan Löfven, som redan visat hur låg hans högsta kapacitetsnivå tyvärr är, och Ulf Kristersson. Sverigedemokraternas partiledning tror inte själva att de kommer bilda regering och de kommer inte ens kräva att få sitta i någon annans. Det är bara du som tror det.

Men bara 4 % av deras väljare vill se Stefan Löfven som statsminister, men hela 70 % vill ha moderaten Ulf Kristersson. Glöm Medborgerlig Samling, de är knappt mätbara i opinionsmätningarna. De enda som är det är Fi och de har knappt 2 %.

Och om du nu tar din röst från det borgerliga blocket så riskerar detta att ge Ulf Kristersson för litet mandat för att kunna styra Sverige. Då sitter socialisterna säkert, i fyra mörka år till.

Du vill vingklippa Centerpartiets inflytande över migrationspolitiken, säger du. Men du förstår inte att genom att inte rösta borgerligt och säkra en borgerlig regering kommer du ge Annie Lööf ännu mer inflytande över migrationspolitiken, som hon demonstrerade när hennes parti röstade igenom amnestin för de 9 000 afghanerna. Utanför regering har hon inte ansvar över några överenskommelser. I en regering måste däremot alla partier först komma överens sinsemellan. Och där finns det en överväldigande majoritet emot amnestin. Och för mycket stramare migrationspolitik, där skyldigheter dominerar över rättigheter.

Jag skriver det här till dig för att det är allvar. Jag ser för många som du i debatten och i de sociala medieflödena och jag börjar bli väldigt orolig. För att ni inte förstår att det ni håller på att göra är att säkra fyra nya år med rödgrönt kaos. Men med ännu värre utgångsläge just för det ni säger att ni vill hindra – ett Centerpartiet på 12 % kan leda till att deras röster räcker för att de rödgröna kan klubba igenom allt möjligt dumt. Som att ta bort kraven för anhöriginvandring, ännu fler amnestier, rättigheter för tiggare etc. Saker som jag vet att du är emot.

En röst på SD är inte en röst på regeringsskifte. En röst på SD är en röst på ett parti som dessutom tycker som Stefan Löfven i en massa frågor.

Jag har full förståelse för att du är arg och ilskan är legitim. Men är du för besviken på Moderaterna, lägg istället din röst på Kristdemokraterna. Så bidrar du till att byta regering.

Det är mycket jämt mellan blocken och vem som helst kan vinna. Alla röster räknas, mer än någonsin. Släng inte bort din på SD för att du är arg. Sverige klarar inte fyra socialistiska år till. Utan använd ilskan konstruktivt istället och se till att M och KD blir så stora som möjligt. För först då kan både Miljöpartiet och Centerpartiets makt begränsas.

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!