AD-domen del 2


Igår meddelades domen i Arbetsdomstolen att Farah Alhadje, en 24-årig muslimsk tjej från Uppsala, fick rätt mot Semantix när hon stämde dem för att intervjun avbrutits så hon vägrat ta den manlige chefen i hand.

När jag googlade henne upptäckte jag det här:

Hennes pappa är palestinsk aktivist i Sverige – Rachid Alhajeh. Han har bland annat föreläst för Göteborgs Unga Muslimer i maj 2015, och kandiderar för Socialdemokraterna till riksdagen i valet.

För övrigt kom han hit från Syrien på 70-talet vilket innebär att Farah är född i Sverige och hälsat på män ända tills hon blev konservativ muslim och började bära hijab.

Rachid Alhadjeh har även startat Arabisktalande S-förening i Uppsala.

Rachid Alhadjeh jobbar också som tolk. På Sematix i Uppsala, samma företag dottern stämde.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

0 kommentarer till AD-domen del 2

  1. Vi hade inte dessa problem innan ni kom hit.Vad beror det på.Och vad vill ni!Varför går dom flesta på bidrag…Bygg än fabrik och gör något för samhället.

  2. Hej Kees!
    Eftersom detta fallet handlar om mig så svarar jag gärna på din fråga. Jag minns inte dig eller att jag har tagit dig i hand men det kan mycket väl vara så. Jag blev praktiserande muslim för bara fyra år sedan. Då bestämde jag mig för att följa den religion som jag tror på och gå efter den religionens regler.
    En av islams regler är att inte ha någon fysisk beröring med motsatt kön. Därför har jag inte det. Jag har inte någon fysisk beröring med kvinnor heller för den delen, för att behandla alla på ett jämställt sätt.

    Skrev hon på hans facebooksida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap