Nej, Sverige är inte rasistiskt

Om man ska kunna övertyga folk om att tredje riket är på gång måste man först sätta bilden av att rasismen i Sverige exploderat.

Ofta citeras FN, som är var vänsteraktivists bästa rasistlarmarvapen: FN kritiserar Sverige för rasism. I själva verket menar man FN:s rasdiskrimineringskommitté. som är 18 ”oberoende experter”. Just nu är fem av de arton från afrikanska länder. Men de förlitar sig inte på statistik och vetenskap, de pratar med folk. Och just de organisationer de intervjuat från Sverige är opinionsbildare, för att sätta bilden om en enorm rasism. För att de ska få makt och pengar själva givetvis. Först målar man upp en stor bild av problem, sedan erbjuder man sig själv som lösningen. Givetvis är dessutom afrikanska företrädare mer benägna på att lyssna på vad just Afrosvenskarnas Riksförbund säger, och tror säkert att de är seriösa.

FN-förbundet är inte en del av FN för övrigt. De är också opinionsbildare, och lever av skattepengar precis som de andra.

Det är helt vanligt vänsterspinn för att få fördelar politiskt, inte minst i valet. Inget annat. Man kan inte bygga slutsatser om ett helt land på intervjuer med opinionsbildare, som har egenintressen i att måla upp Sverige som det värsta rasistiska landet man kan tänka sig.

Vad säger då fakta?

Enligt EU-barometern är vi det minst rasistiska landet i EU. I princip alla svenskar har noll problem med att ha en invandrare som vän, kollega eller granne, till exempel. 

Kolla till exempel Italien, Polen eller Ungerns resultat.

Enligt PEW Research Institute tycker bara 8 % att man måste vara född i Sverige för att vara svensk, jämfört med exvis Japan där 50 % tycker så.

Enligt Delegationen för Migrationsstudier är de allra flesta svenskar positiva till invandring och åsikterna har inte ändrats totalt sedan flyktingkrisen 2015. Den rapporten kom i våras.

Enligt SOM-insitutet 2018 så är det betydligt fler som är rädda för ökad främlingsfientlighet än som vill ta hit färre flyktingar, och det senare är alltså på inget sätt något rasistiskt. Eller bygger på någon aversion mot invandrare över huvudtaget. Man ser att folks attityder till detta ökat efter att vi som enskilt land tog in flest per capita 2015.

Problemet här är medvetna missförstånd tillsammans med en kombination av medvetna lögner av folk som jagar politiska fördelar och människor som inte har kunskap och har gått på spinnen.

Vi har inte en ökande rasism.

Vi är dessutom det minst rasistiska landet i EU. Och har unika värderingar globalt i frågor som om vem som kan vara svensk till exempel. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!