Mer skattepengar till ETC – statlig lönegaranti

Med anledning av ETC begärt hittills tre bolag i konkurs begärde jag ut information om de begärt ut ersättning för statlig inkomstgaranti för något av de bolagen.

Bingo. 

Enligt Länsstyrelsen i Stockholm har man begärt in 1,6 miljoner kronor.  Av dessa är 1,3 miljoner utbetalad från Länsstyrelsen. För att betala löner till de anställda man anställt på skattefinansierat presstöd som man inte hade rätt till. Vi skattebetalare sitter alltså med Svarte Petter, som alltid när Ehrenberg lajvar entreprenör.

För det inte första gången han ”driver socialistiska företag utan vinst” och sedan inte har någon buffert när det går dåligt utan skickar hela notan tillbaka till skattebetalarna. Läs mer om alla hans tidigare konkurser i mitt inlägg från 2015.

Vi kan sammanfatta ETC-upplägget på hur du bäst maximerar intäkter på andra människors pengar = socialistiskt företagande:

 • ge bort en massa gratisprenumerationer, inkludera dem i upplagan och sök presstöd för allt
 • låna inga pengar av banker utan låna av gamla och dumma människor som lånar ut sina pengar frivilligt till dig mot bara 2 % avkastning och 3 månaders bindningstid (vanliga bankkonton har ingen bindningstid) och om du inte kan betala tillbaka blåser du dem för de inkluderas inte av statlig insättningaranti
 • köp sedan solceller som du får bidrag för av staten
 • starta en kurs för att installera solceller där du själv är föreläsare och där din bok du skrivit, utgivet på egna förlaget, är kurslitteratur
 • få betalt av mer skattepengar genom att kursen ges på en Folkhögskola som i sin tur är 100 % försörjt av skattepengar
 • anställ folk från Arbetsförmedlingen som är arbetslösa, mot 100 % lönesubvention för att sätta upp solcellerna
 • påstå att du kan bygga hus (utan bevis, du har aldrig gjort det), få byggrätter genom att smörja tjänstemännen innan mötet och planera sedan att bara bygga under 70 kvadratmeter och lägre hyror (utan att uppvisa kalkyl) för att kunna maximera stödet för att bygga hyresrätter
 • flytta pengar mellan bolagen genom internfakturering, fordringar, skulder och utlösande av immateriella tillgångars kostnad till investering för att nolla varje bolags resultat innan året är slut så att du slipper betala bolagsskatt
 • ta ingen utdelning utan sätt istället över stora pensionsavsättningar till dig själv från olika bolag du äger, som görs innan vinst och alltså är skattefri så länge du inte tar ut dem och behagligt nog också minskar resultatet så du slipper betala bolagsskatt. Privat skattar du för uttaget, när du tar ut dem. Detta syns heller inte i deklarationer, avsättningarna alltså, så du kan hävda att du inte tjänat en krona mer än den officiella lönen.
 • driv bolagen ”utan vinst”, det vill säga uselt, så att när du gör konkurs kan du skicka notan för lönerna du redan fått bidrag för en andra gång till skattebetalarna och du behöver inte punga ut med en enda krona själv
 • starta ”journalistutbildning” på samma skattefinansierade folkhögskola du redan får dina solcellsmontörer utbildade gratis och där du får arvode för att föreläsa och säljer kurslitteratur
 • även här ingår just dina böcker du gett ut på eget förlag som kurslitteratur och du är föreläsare, samt din chefredaktör. Som också får föreläsararvode utöver lönen, av skattepengar.
 • låt en praktikperiod ingå i utbildningen så du får gratis arbetskraft på tidningarna, då behöver du inte betala en krona själv, igen, för lönerna. I detta fallet gör CSN det åt dig genom att praktikanterna jobbar gratis.
 • ”journalisterna” är dessutom färdigindoktrinerade till att passa perfekt in i din Socialistisk-ungdom-blaska som föreställer en riktig tidning så ingen extra dyr tid krävs för att lära upp dem när du anställer dem, helst för lönebidrag från Arbetsförmedlingen.

Men detta räcker förstås inte. Han hinner hitta på fler sätt att pungslå skattebetalarna innan du hinner säga ”socialist”, alltså ligger en massa annat i planerna:

Fast utan tillstånd och därmed utan att betala skatt som taxiverksamhet eller budverksamhet. Hur resenärerna betalar är oklart, de kanske swishar Ehrenbergs privata konto direkt? Eller tar chauffören med sig pengarna i ett kuvert till redaktionen och lägger i ett kassaskrin? Han kan ju behöva lite mer stöd menar jag, nu när han nästan är bankrutt på grund av Presstödsnämndens återkrav.

Han har ju även startat socialistiska Netflix……

Där man kan få se uppbygglig socialistisk information i form av serier och filmer han valt ut särskilt, och man kan även få lyssna på Johan Ehrenberg. Intressant att han tar 50 % av Netflix, men levererar fyra biljetter till film per månad och ”ett urval” av serier från de stora ”videosajterna” (!). Det märks att det inte är någon ung person som skrivit texten.

Video? Folk födda efter 1990 vet inte ens vad det är (jag är född 1975 så jo tack, VHS (video) var en viktig del av min barndom).

Men lycka till med ”video” för 49 pix per månad, samt infomercials från Johan Ehrenberg och hans anställda.

Notera att Ehrenberg alltså kräver dina pengar även om du är sjuk eller har sjukt barn, om du inte kan uppvisa läkarintyg. Men hey, han har ingen möjlighet att vara solidarisk med sjuka personer. Han har ju pengar som måste in.

Här finns en komplett lista på alla event han ordnar i sin solcellspark, för mellan 200 och 950 kronor.

 • Skapa olika tiggar-kanaler för att få folks pengar utan motprestation alls. Enklaste pengarna, att bara få dem. Hittills kan du donera 19 kronor per månad till ETC som (på heder och samvete inte går till annat än solceller….), bli månadsgivare för att ge valfritt belopp bara så där , ge pengar till stödfonden som ska hjälpa honom betala tillbaka bidragen han fuskat sig till, kalla det ”klimatkompensation” och få gratis pengar den vägen.
 • Starta studieförbund för att lägga vantarna på de lukrativa bidragen föreningen Folkbildningsrådet fördelar varje år till studieförbund. För att lyckas måste ett riktigt förbund vara sponsor i 3 år. Än så länge har de enligt mina källor inte ansökt om något sådant.

Bilden nedan är hämtad från det brev han skickade ut nyss till 45 000 personer.

Jag rullar nu tummarna och räknar ihop pengarna Ehrenbergs ”företagande” kostat oss skattebetalarna. Hittills.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!