LO behöver ingen trollarmé, de har Martin Klepke

LO-tidningen hette tidigare LO:s egen tidning, det hör man lite grann på namnet. Sedan bytte de namn, till lite mer neutrala Arbetet. Inte att förväxla med tidningen Arbetaren, som är syndikalisternas tidning. Eller Dagens Arbete, som är IF Metalls tidning.

Arbetet ägdes av LO till 100 %, tills de av ekonomiska skäl valde att lägga en del av sina tidningar i ett eget bolag – LO Mediehus.  Numera delar LO ägarskapet av samtliga tidningar som ges ut av mediehuset med Kommunalarbetarförbundet, Handels, SEKO och Fastighets. Tanken var att alla förbunden skulle lägga sina tidningar där men många valde att antingen inte tacka ja eller hoppa av så ”mediehuset” har nu endast 5 titlar.

Och på Arbetet arbetar Martin Klepke som ledarskribent. Han är ett pågående haveri men vissa dagar är värre än andra. Så idag publicerade han de här tweetsen:

Vi har knappt 20 000 tjänstgörande poliser i Sverige och Kålle Thorvaldssons och Tobias Baudins anställda, så Klepke representerar dem när han twittrar, tycker att alla dessa personer ska lastas för att en enskild person gjorde ett ödestigert misstag? Ett misstag som denna person kommer få leva med resten av sitt liv, precis som föräldrarna till den döde utvecklingsstörde pojken kommer.

Klepke menar på allvar att polisen vill tillsammans med landets dryga 100 nazister aktivt skjuta ihjäl utvecklingsstörda. 

Är detta LO:s officiella ståndpunkt?

Detta är så osmakligt och vidrigt skrivet att jag knappt finner ord.

”Polisen är vår fiende”

Men så är det valrörelse också och LO och sossarna har liksom inga lägre gränser. De är stressade till max. För att de kommer göra ett katastrofval OCH förlora Rosenbad.

Och Klepke svingar även där. Han kallar på allvar statistiskt säkerställda opinionsundersökningar för ”önskeuttalande”. Hela våren har ju varit den ena efter den andra.

Poll of polls av Dagens Samhälle, ni vet SKL:s tidning där sossen Lena Micko nu är ordförande och som sparkade den i sossarnas smak för självständige och frispråkige Mats Edman, ser ut så här. Sossarna på 25 %. 

Oförskämt också att ”journalisten” Klepke använder härskarteknik mot David Ahlin på Ipsos genom att kalla honom ”opinionsanalytiker”.

Sossarna är på väg mot de sämsta siffrorna sedan de först ställde upp i ett val för över 100 år sedan och det vet alla. Det sämsta resultatet hittills är 28,5 %. Det finns ingen chans att de kommer över det. Klepke är den som gång på gång gör bort sig.

Han har också för vana att kalla allt till höger om sossarna för extremhöger. Jag har blivit kallad det av just Klepke. Ironiskt har hans eget parti själva använt en bild av en ovetande polisman i sin egen valkampanj utan att fråga om lov. Så att polisen fick kämpa för att få dem att dra tillbaka bilden för att han, helt förståeligt nog, inte ville utmålas som sosse eller användas som redskap i en valkampanj.

Klepke är också, tillsammans med en annan del av partiet Aftonbladet Ledare, främsta megafoner för att sätta den förljugna bilden om att SD på något sätt skulle utgöra en del av Alliansens regeringssammarbete.

Här är också ironin påtaglig.

För deras egen partiordförande har själv bekräftat att han tänker göra sig direkt beroende av SD. Det är nämligen det som händer om man vägrar avgå om ens eget regeringsalternativ blir mindre än Alliansens.

Och hans regeringsalternativ är alltså dessutom S + MP. Inte, som är en vanlig missuppfattning, S + MP + V. Budgetsamarbete är inte lika med regeringsalternativ som vi vet.

Men inte ens om Alliansen blir större än hela det socialistiska gänget tänker Stefan Löfven avgå. Det sa han i mars 2016 och det har han mig veterligen inte ändrat. 

Löfven kan alltså tänka sig att regera trots detta, det vill säga sossarna vill regera med stöd av Sverigedemokraterna.

Med tanke på hur gränslös Klepke är kommer det finns goda anledningar att snart återvända till hans twitterflöde. Men för att avsluta med LO och hur det går med deras tidningar hittade jag intressant statistik i deras årsredovisning för LO Mediehus.

På ett år hade samtliga 5 titlar, där Arbetet är en av dem, 6,8 miljoner sidvisningar och 4,1 miljoner besök (unika framgår inte, förmodligen inte för då hade detta stått).

Själv hade jag nästan 700 00 unika besökare och nästan 2 miljoner sidvisningar senaste 12 månaderna. Jag är en person, som driver en enskild blogg. Och jag gör allt. All research, all text och alla bilder. Dessutom gör jag själv en podcast och skriver debattartiklar.

Förutom det är jag även min egen IT-avdelning, HR, assistent, säljavdelning, ekonomi etc. Inget av det gör ”journalisterna” på LO:s tidningar. För att parafrasera Klepkes attityd gentemot meningsmotståndare.

Antingen är LO:s tidningar riktigt värdelösa. Eller så är jag abnormt bra. Eller både ock.

Jag skulle hur som helst om jag vore anställd av LO ligga lite lågt med självberöm i framtiden. Klepkes tidning suger både när det gäller innehåll, attityd och trafik.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!