Sök
Stäng denna sökruta.

Hyresgästföreningen – experter på beroende oberoende om boende

När jag växte upp var verkligen Socialdemokraterna en folkrörelse. För de hade som ambition att ta över alla funktioner en person skulle kunna tänkas behöva under sitt liv, och hålla det inom rörelsen. Så de ägde en egen bensinmack (OK), eget försäkringsbolag (Folksam), begravningsbyrå (Fonus), mataffärskedja (KF, vilket inkluderade Konsum, Domus och Tempo). Där såldes egna märket Blåvitt. Man roade sig på egenägda Folkets park, utbildade sig på ABF och egenägda folkhögskolor och åkte på semester i fackligt och partiägda semesterstugor runt om i Sverige. Eller till Riva del Sol i Italien som LO äger. Hade konferens på egenägda anläggningar, några av dem är Hasseludden och Bommersvik. De som hade tur lyckades få en fin lägenhet via arbetarröelseknutna stiftelser eller...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon