Mer bidrag för Ehrenberg

Bidragsentreprenören Johan Ehrenberg viggar inte bara våra fickor på solcellsbidrag, hyresrättsstöd (han har inte fått något än men det är planen med ETC Bygg), presstöd, lönesubventioner för anställda och för att inte glömma, den statliga lönegarantin han då och då får för att han konkar sina bolag. Nu senast Fria Medier för social och politisk förändring i Stockholm AB. Om någon var anställd där vet jag inte men jag vet att staten löste ut hans anställda när han gjorde konkurs med ETC både första och andra gången.

Nu har han fått lägga vantarna på en del av pengarna från Folkbildningsrådet. 

För nu startar ETC en ”journalistutbildning” med Eskilstuna Folkhögskola. 

Den folkhögskolan försörjer sig precis som alla andra folkhögskolor på skattepengar. Det vill säga dina och mina pengar. Och för 2018 var den summan över 19 miljoner kronor.

En liten del av dessa lägger nu Johan Ehrenberg och hans skattekonsumerarimperium vantarna på nu.

”En grundläggande kurs med fokus på journalistik och förmågan att berätta om Sverige och det samhälle vi lever i”. Eskilstuna Folkhögskola tänker alltså att för våra pengar finansiera Ehrenbergs framtida anställda. För det man kan lära sig av en en socialistisk journalist som driver socialistiska tidningar är alltså inte journalistik. Utan socialistisk opinionsbildning. Vilket är det enda hans tidningar håller på med. Det är knappast vanlig nyhetsrapportering, objektiv och saklig, ETC håller på med.

När man söker efter journalistik på deras hemsida är denna kurs den enda som ges.

Givetvis gör Johan Ehrenberg inte detta gratis utan han får betalt som föreläsare. Och som av en händelse är det just han och hans chefredaktör för ETC Andreas Gustavsson, ni vet han som försökte göra ett ”scoop” om näringslivets opinionsbildning och kallade världens torraste webbtidning Arbetsmarknadsnytt för trollfabrik? En tidning som för övrigt Svenskt Näringsliv alltså tydligt och klart står bakom?

Men detta är ju nivån på deras ”grävjobb” generellt så inte märkligt alls. Nu ska denna briljanta och ännu inte erkänt duktiga grävande journalist alltså utbilda i ”journalistik”.

”Du kommer ha en längre praktik på till exempel en tidningaredaktion”.

”Under kursens gång kommer du få skriva artiklar som kan bli aktuella för Dagens ETC eller ETCse”

Hepp! Ännu mer gratis arbetskraft för Johan Ehrenbergs skattebidragsimperium.

Men samarbetet mellan skattepengarna Eskilstuna Folkhögskola får och Johan Ehrenberg är inte nytt. För han får redan sna solcellsmontörers utbildning betald via dem, och stöd från Arbetsförmedlingen. Sedan kan han få dessa personers lön betald antingen helt eller nästan helt via anställningsstöd om de till exempel är utlandsfödda, nyanlända eller långtidsarbetslösa.

Hepp! Ännu mer cash till Ehrenberg att leka Netflix eller byggherre för.

Man måste ändå imponeras av både takten han hittar nya sätt att få våra surt inbetalade skattekronor, vi som jobbar med att skapa nytt värde alltså och inte lever på bidrag (nya pengar in i systemet) och uppfinningsrikedeomen för att hitta nya ingångar till skattkistan.

Nu förväntar jag mig inget mindre än ytterligare ett sött försök från Ehrenberg att på sin egen tidnings ”blogg” kalla mig……Trump-anhängare? Alt right? Trollfabrik?

Hold my beer.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!