Search
Close this search box.

Hål i budgeten

En av de första sakerna jag som civilekonom fick lära mig på Handelshögskolan i Göteborg är att det är både billigare och enklare att sänka kostnader än öka intäkter för att förbättra resultatet. För att höja intäkterna orsakar ökade kostnader medan spara pengar inte gör det. Och det går mycket snabbare. Jag letade efter en grej idag och kollade regeringens vårproposition (VÅP) för 2018. Och ramlade över en tabell.  Den för volymer inom transfereringssystemen. Ser ni vad jag ser? Att nästan samtliga rader har kraftiga minskningar från 2018 och framåt. Vi kan börja med antalet asylsökande. Asylsökande är en stor budgetpost som drabbar många olika utgiftsområden, från det mest uppenbara Integration till statliga anslag till kommuner, som ska täcka ökade...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon