Sök
Stäng denna sökruta.

Småpåve i Visby domkyrka

Igår hände det mest bisarra, och jag missade det. För att jag förberedde en debatt om identitetspolitik mot Feministiskt Initiativ för GAPF jag skulle ha klockan 15. Thomas Gür testade igår att göra som förra året - säga att han skulle stå utanför domkyrkan vid en viss tid. Alla som ville kunde komma förbi. Uppskattningsvis 100 personer gjorde det. Detta är alltså en privatperson som spontant pratar i det offentliga rummet. Det är inte parti eller organisation som ordnar torgmöte och eftersom vi ännu inte är en diktatur krävs inget tillstånd för privatpersoner att utnyttja sin grundlagsskyddade yttrandefrihet i det offentliga.  Men kl.14.30 när han nästan var klar började kyrkans klockor att ringa. Först trodde folk givetvis att det något...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon