Search
Close this search box.

Lernia – statens gökunge i vinstdebatten

Under våren har sossarna gjort allt de kan för att försöka få valet att återigen handla om välfärden, framför allt vinst i välfärden. De förlorade som väntat omröstningen i riksdagen men de la fram förslaget ändå av valtaktiska skäl. Så här har det sett ut: Att sedan staten är en av de största aktörerna på den privata skolmarknaden, det har Ardalan Shekarabi och Stefan Löfven klädsamt nog hållit tyst om.  För det statliga skolföretaget Lernia omsätter över 3 miljarder per år. Notera vad Shekarabi säger om att skyhöga löner inom välfärden inte är okej. Lernia är alltså ett privat aktiebolag. Som staten äger till 100 %. Bolaget säljer SFI och Komvux, arbetsmarknadsutbildningar och bemanningstjänster. Ni läste rätt, vi har ett...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon