Naturskyddsföreningen och Miljöpartiet i samma båt


Att Miljöpartiet och Naturskyddsföreningen men även andra organisationer inom miljö har nära band är känt sedan länge. Men nu har detta aktivisternas Mecka tagits ännu längre.

För Naturskyddsföreningen hade nyss riksstämma. Redan i valberedningen hittar man en miljöpartist – Ingegerd Saarinen har suttit i riksdagen för Miljöpartiet.

Kollar man sedan på valberedningens förslag till ny styrelser hittar man inte mindre än tre stycken aktiva inom Miljöpartiet- Mårten Wallberg är kanslichef för Miljöpartiet i Stockholm, Gudrun Hubendick var tidigare verksam för Miljöpartiet i Nacka och Carl Schlyter sitter i riksdagen för Miljöpartiet.

Rebecca Le Moine kandiderar dessutom till riksdagen för Miljöpartiet i valet, hon ställde upp till styrelsen men blev inte invald.

Men det går folk åt andra hållet också.

Svante Axelsson fick, som jag tidigare skrivit om, chefsposten för Miljöpartiets statliga opinionsinstitut Fossilfritt Sverige. Chefen för Greenpeace Sverige, Annika Jacobsson gick direkt därifrån till att börja arbeta för Isabella Lövin som politiskt sakkunnig på Miljödepartementet och Östergötlands förstanamn för Miljöpartiet Linus Laksos fru Johanna Lakso jobbar som sakkunnig för energifrågor på just Naturskyddsföreningen. 

Efter kritik i Aktuell Hållbarhet som spred sig till andra medier och även Naturskyddsföreningen internt valde Carl Schlyter att dra tillbaka sin kandidatur. Men det spelar liten roll – det är tydligt att Naturskyddsföreningen är närmare Miljöpartiet än någonsin. Varför de fortfarande betraktas som någon slags oberoende sanningssägare av media är mycket oklart. 

När det är helt klart att de är en inofficiell del av Miljöpartiet.

Precis som Hyresgästföreningen är en inofficiell del av arbetarrörelsen och Socialdemokraterna. 

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

0 kommentarer till Naturskyddsföreningen och Miljöpartiet i samma båt

  1. Inte bara Naturskyddsföreningen och Hyresrättsföreningen som har politiserat sig.

    Djurens Rätt i kris
    Att många organisationer i Sverige numera gör märkliga tvångsval är Förbundet Djurens Rätt ett utmärkt exempel på. Med veganism som vision ”kom förbundet ut” som Politiskt Korrekt (PK) på riksstämman 2017. Man biföll då en motion gällande förbud mot allt samröre med Sverigedemokraterna (SD), vilket måste anses vara en fullödig blasfemi i dess världsliga uttolkning! Detta eftersom det i stadgarna från 1882 står att föreningen skall vara ”politiskt obunden”.
    På samma stämma avslog även nära 100% av delgaterna en motion från en lokalavdelning där ca 75% av medlemmarna tvärtemot tyckte det var ett bra förslag. Motionen gick ut på att med en minimal insats från medlemmarna i Djurens Rätt, så skulle miljoner djur kunna räddas från utdragen tortyr och död. Något som lokaldistriktets gräsrötter också insåg värdet av. Ändå sållar delegaterna på riksstämman bort denna progressiva motion, vilket är hårresande. Toppstyrning är bara förnamnet på denna strukturdumhet, som för övrigt även genomsyrar alla politiska partier och riksdag – partipiskan viner…..
    Vegan-trenden tycks således vara Prio 1 bland unga riksstämmo-delegaterna inom Djurens Rätt (”fjortisvälde”). Vad de inte tycks inse är att majoriteten av all-ätaren homo sapiens aldrig kommer att bli veganer. Kanske dags att därför höja rösträttsåldern i Sverige till 25 år? Först då har hjärnans förmåga till konsekvensanalys blivit fullt utvecklad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap