Välkommen till Olof Palme!

Jag har precis landat i Visby för att vara med på Almedalsveckan för 12 året.

Valår. Moderaternas dag idag. Och just i år, när Stefan Löfvens historiskt kassa regering hänger löst, passar Region Gotland på att ge lite draghjälp. För det är Region Gotland som är värd för Almedalsveckan. Och där styr Löfvens partikamrater. 

Almedalsveckan började visserligen i liten skola med ett lastbilsflak och Palme. Men sedan länge är det hela den svenska demokratins vecka.

Men just i år passar sossarna i Region Gotland på att puffa lite extra för favoritpartiledaren Palme. För defaultbild för Almedalsarrangemang, om man inte laddar upp en egen är,…….Olof Palme. Den mest kända socialdemokraten genom tiderna, om vi pratar modern tid åtminstone.

Här är två av många exempel.

Jag vet att det är 50 år sedan. Men det är valår och Almedalsveckan är faktiskt alla politiska partiers, inte bara Socialdemokraternas. Att då välja en närbild på Palme som default-bild är ingenting annat än valpropaganda för Stefan Löfven. Socialdemokrater gör som Socialdemokrater alltid gör – blandar ihop sig själva med Staten. Eller som i detta fall, något Allmängiltigt.

Och vem är väl bättre på att påminna väljare dessa sista två månader innan valet den 9 september om Socialdemokraternas storhetstid än just Olof Palme?

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!