Sök
Stäng denna sökruta.

Svanen flyger inte

Jag har fått tillgång till en rapport som inte ligger online men som jag kommer kunna citera här. Om den statliga miljömärkningen Svanen. Svanen är ett 100 % statligt ägt företag men trots detta saknas i praktiken utomstående styrning och granskning. Miljömärkning i Sverige AB är det statliga bolaget som i sin tur kontrollerar EU ecolabel och den Nordiska svanen. Bolaget ligger under Finansdepartementet. Nämnden som är med och styr Svanen har dessutom med två opinionsbildare - Jordens Vänner och Naturskyddsföreningen. Vad de nu har att göra i ett statligt bolag kan man undra. I vintras avgick Naturvårdsverkets representant, vilket är statens centrala miljömyndighet. Så nu finns ingen styrning eller insyn därifrån.  Om staten nu ska äga en miljömärkning kan...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon