Sök
Stäng denna sökruta.

Kostnaden för Hamnfyrans bråk – 4,5 miljarder

Hamnarbetarförbundet har bråkat bort 4,5 miljarder svenska kronor och ökat koldioxidutsläppen med 70 000 ton. Den här gången, för de har bråkat sedan 60-talet, startade konflikten för över 1,5 år sedan. För att Hamnfyran i Göteborg kräver att trots att hamnen redan har kollektivavtal (med LO-förbundet Transport) så ska de också tvingas teckna kollektivavtal med Hamnarbetarna. De krävde också saker som fler TV-kanaler i fikarummet. Och om det inte går att lossa godset på båtar i Göteborg väljer företagen andra vägar. Bilden nedan illustrerar hur Göteborg, och Sverige, tappat intäkter pga att ett litet fackförbund struntar i den svenska modellen.  Ungefär 240 000 containrar har omdirigerats från Göteborg till andra hamnar, vilket motsvarar ett värde på 64 miljarder kronor....

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon