Sök
Stäng denna sökruta.

Kata(s)trof – en analys av sossarnas kris

Nu har detaljerna i SCB-mätningen kommit, den mätning som kallas PSU (partisympatiundersökningen). Och det var otroligt intressant läsning. Jag har hittat de viktigaste godbitarna. Vi kan börja med ålder och den trenden man såg i valet 2014 fortsätter. Sossarna får färre och färre yngre väljare. Istället blir det för varje år som går äldre och äldre som utgör deras kärna. I den allra yngsta gruppen, det vill säga förstagångsväljarna, valde 29 % sossarna innan valet 2014. Idag är siffran katastrofala 17,8 %. I gruppen kvinnor var respondenterna under 200 stycken och därför inte mätbara för SCB. Kollar man i en större grupp, det vill säga 18 - 29 år, är det ännu sämre. 17,5 % skulle rösta på S idag,...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon