S ”köper” röster bland utlandsfödda

Järva och andra utsatta områden ska rädda sossarna är valet. Precis som alla andra år satsar sossarna på att få folk att rösta i utsatta områden, som traditionellt har låga valdeltagandet, ner mot 50 %. Och få folk att rösta på S givetvis.

I år är det extra viktigt. Partiledningen, som ju sitter med krissiffra efter krissiffra, drar nu upp takten i utanförskapsområdena.

Och vem är väl bättre lämpad än Lena Baastad? Hon som ordnade ”röstskolor” i Vivalla, fick dit Mona Sahlin och bokstavligt talat hjälpte Vivalla-borna att rösta på Socialdemokraterna. Jag skrev ett helt inlägg om det när hon var nytillträdd. Valmyndihgeten utredde oegentligheterna. De fick göra om sitt kommunalval.

Men till riksdagen fick S som av en händelse 68-72 %.

Samma år anklagades S för den sortens påverkan i vallokalerna i Huddinge. 

Sossarna har prioriterat folk från just Järva högt på sina listor i hopp om att detta i sin tur ska kunna dra fler väljare till S i valet.

Också av en slump har Socialdemokraterna i Stockholm stadshus, det vill säga inte majoriteten som består av även MP, V och Fi, utan bara S, just aktiviteter i Järva i juni. För att ”prata bostäder” det vill säga, de använder kommuninvånarnas pengar att strö valfläsk omkring sig i Järva och genom löfte om ”satsningar” ska locka Järvabor att rösta S.

Det finns garanterat mer under radarn här att gräva i, som olika ”demokratiprojekt” arbetarrörelsen har sina fingrar i syltburken i, ”demokratiambassadörer” och annat som kan fungera just som de traditionella sosse-röstskolorna men under annan flagg. Det finns nog anledning att återkomma till ämnet inom kort.

……………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!