Sök
Stäng denna sökruta.

Socialdemokraterna – i otakt med tiden

Det har gått dåligt länge. Det är lätt att inte notera när partiet fortfarande är största parti i svensk politik och dessutom har regeringsmakten för tillfället. Men faktum är att nedgången i princip varit konstant sedan 1998. Det är 20 år i år. Som ni kan se i mitt modifierade diagram har S aldrig fått under 28,5 % i ett val. Det fick de 1911, för 107 år sedan. Under en lång period var normalresultatet 43 -50 %. Ett annat Sverige.  Opinionsmätningarna nu visar en väntande katastrof för maktpartiet. I poll of polls låg de nyligen på 28 % men i senaste mätningarna ligger de på 25-26 %. Varje val har S tappat 3-4 %-enheter i valrörelsen. Vi kan ta...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon