Sök
Stäng denna sökruta.

Det har börjat – böneutropen på frammarsch

Idag beviljade alltså Växjö den stiftelse, där kända islamister till nyligen satt i styrelsen, att ha böneutrop från den moské som ansökt. Det hjälpte inte att själva ansökan renderade en nationell debatt om faran med böneutrop i högtalare. Varför då? För att de här frågorna inte, ännu, är något politikerna hanterar. Det är just nu ett tillståndsärende, där de som ansöker gör det hos polisen. Som sedan begär in utlåtande från Miljöförvaltningen, då ljud är reglerade i miljöbalken. Men de kollar på ansökan rent tekniskt - bryter det på något sätt mot gällande lag vad gäller ljudnivå etc? Gör det inte det har polisen ingen annan möjlighet än att säga ja. De får inte ta andra saker i beaktande, som...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon