Socialdemokraterna äger lyxbostäder


Särskilt ett valår är det bra att hålla koll vad partier säger och vad de gör. Och vilka egenintressen de har.

2014 gick Socialdemokraterna till val på att se till att SBAB lånade ut 3 miljarder kronor mer för att öka bostadsbyggande, bland annat skulle utlåningen gå till byggbolag. 

Samma år som de gick påpassligt in som ägare själva till ett bostadsföretag som utvecklar just bostadsrätten. Men inte vilka bostadsrätten som helst utan lyxbostäder. Det första projektet är Karlaplan 2 som köptes av Telia, sedan bildades en bostadsrättsförening och nu byggs 17 redan sålda lyxlägenheter, där takvåningen är på 350 kvadrat.

Socialdemokraterna äger 8 % av bolaget Exerton AB, som är moderbolag. Vid varje projekt bildas ett dotterbolag för det projektet, som när projektet är avslutat och övergår i nya ägare avslutas.

De äger även byggrätter för en industritomt vid vattnet på Ekerö där andra bostadsrätter ska byggas, om man får till planerna, och den gamla korvfabriken på Karlbergsvägen 77, där mediebolaget IDG haft sitt kontor under många år. Nu ska det bli bostadsrätter.

Är det inte ironiskt att den fackliga grenen av Socialdemokraterna samtidigt försöker göra en poäng av rika människor på Strandvägen?

När deras eget parti alltså äter en av stans dyraste fastigheter som ligger ett stenkast bakom dessa slottsliknande fasader på Strandvägen? Och som ledande Socialdemokrater, till exempel Luleås starke man Niklas Nordström, glatt spred vidare?

Några andra som äger aktier i Exetor är Lärarnas Riksförbund.

Så varje gång ni hör en sosse eller någon från LO yttra sig om antingen bostadsrätter negativt eller “de rika”, ha då i åtanke att partiet samtidigt äger 8 % av ett bolag som producerar och säljer lyxbostadsrätter i Stockholms innerstad.

Är det rimligt att samma personer som bestämmer villkoren för fastighetsbranschen och tar varje tillfälle de kan att prata om hyresrättens förträfflighet och bostadsrättens motsats äger fastighetsbolag? 

Glöm heller inte att samma parti nu sitter i Stockholms stadshus som är de som beviljar just bygglov. På samma ställen som partiet alltså nu bygger bostadsrätter.

Nog för att Maktpartiet är vana att skaffa sig den här typen av fördelar men det är 2018 nu. Det är andra tider. 

…………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

0 kommentarer till Socialdemokraterna äger lyxbostäder

  1. Exerton AB. “vid varje projekt bildas ett dotterbolag…….. Som sen avlutas”.
    Låter som en skatteteknisk och kanske också ansvarsmässig konstruktion.
    I så fall är det ju kanske inte så väldigt lämpligt och etiskt av både sossarna och lärarnas riks förbund att äga aktieinnehav i bolaget.
    Men när började politiker bry sig om etik och moral (för egen del!).

  2. Komiskt att de inkompetenta Social”demokraterna” visar en bild på två hotell…. Annars brukar ju LO-pampar sno åt sig lyxlägenheter och låta andra betala för renoveringarna. Eller dela ut skärgårdshus, avsedda för änkor att kunna få en sommarvecka i, till sagda pampar. Även toppsossar brukar ju få lägenheter av LO-förbunden…

  3. Glöm inte när Sträng satt och styrde och bestämde skatter, samtidigt fastighetsägare i Gamla Stan vilket betydde väldigt låga skatter efter sina ränteavdrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap