Sök
Stäng denna sökruta.

Socialdemokraterna äger lyxbostäder

Särskilt ett valår är det bra att hålla koll vad partier säger och vad de gör. Och vilka egenintressen de har. 2014 gick Socialdemokraterna till val på att se till att SBAB lånade ut 3 miljarder kronor mer för att öka bostadsbyggande, bland annat skulle utlåningen gå till byggbolag.  Samma år som de gick påpassligt in som ägare själva till ett bostadsföretag som utvecklar just bostadsrätten. Men inte vilka bostadsrätten som helst utan lyxbostäder. Det första projektet är Karlaplan 2 som köptes av Telia, sedan bildades en bostadsrättsförening och nu byggs 17 redan sålda lyxlägenheter, där takvåningen är på 350 kvadrat. Socialdemokraterna äger 8 % av bolaget Exerton AB, som är moderbolag. Vid varje projekt bildas ett dotterbolag för det...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon