Sök
Stäng denna sökruta.

Socialdemokraterna och bolagen

Socialdemokraterna har för länge sedan slutat driva sina verksamheter i föreningar. De har aktiebolag eftersom det är den mest fördelaktiga bolagsformen. Alla partier lever främst på statsbidrag. Utom Socialdemokraterna som får en avsevärt större pott intäkter för att de dels sett till att skapa undantag i Lotterilagen åt sig själva, dels har LO som glatt ger bort medlemmarnas pengar till dem år efter år. Senaste mätningen av opinionen visade att ca 38 % av LO-medlemmarna numera röstar på S. Av Socialdemokraternas samtliga intäkter motsvaras ca 2 % av medlemsintäkter.  Om man lägger ihop medlemsintäkter, partistöd och övriga intäkter, som är det samtliga partier har, blir summan ca 142 miljoner kronor. Men utöver detta har alltså S nästan 90 miljoner extra,...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon