Search
Close this search box.

Djurrättsterroristerna och våldet

Kartläggningen av djurrättsaktivisterna i Sverige fortsätter med en genomgång av våldet som alla har en gemensam nämnare - Djurrättsalliansen.  På en internationell konferens 2015 beskrevs "den mest militanta djurrättscellen någonsin i Sverige och kanske Europa" och den har kopplingar till just Djurrättsalliansen. En 22-åring aktiv i Djurrättsalliansen dömdes 2012 till 3,5 år i fängelse för att att skickat hotbrev till en handläggare på Jordbruksverket och för att han kastat in en brandbomb på en hamburgerrestaurang. 2012 försvarade de när 1500 minkar släpptes ut av aktivister, men hävdade att de själva inte hade något med det att göra. Att minken betraktas som ett skadedjur och äter upp fågelungar är inget aktivister bryr sig om. Man får skjuta och fånga mink i fällor...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon