Sossarna och trollen

Sossarna har oerhört högt tonläge just nu, inte minst om tonen på nätet. Trots att de sprider lögn efter lögn om Moderaterna men det kommer jag till i andra inlägg.

Ett av deras toppnamn i Landskrona, Felix Denyo, som står på listan för Landskronas nomineringar till Region Skåne och som redan sitter i kommunfullmäktige för dem, är kompis med en förintelseförnekare på Facebook. Eller snarare, ett uppenbart troll som sprider antisemitism.

Han eller hon kallar sig Oy Vey och bara namnet borde göra att ingen accepterar vänförfrågan. Ändå är det flera aktiva just socialdemokrater som finns i den korta vänlistan.

På den ännu lite uppdaterade sidan finns en rad vidriga bilder. Av värsta sortens antisemitism.

Nedan ser ni Denyo Fe, som Felix Denyo heter på Facebook.  Björn Alvebrand är enligt sin egen FB-sida aktiv i Socialdemokraterna i Stockholms län och Muhamed Kaljanac är aktiv i Unga Sossar i Malmö. Filippa Rinman är flyktingaktivist och med i nätverket #vistårinteut. Hon intervjuades i höstas i tidningen Mitti om utvisningarna och sitt engagemang.

Kaljanac kan man bland annat läsa om i sossarna i Malmös egen tidning där han förekommer på bild. 

Alla dessa personer legitimerar antisemitiskt hat genom att vara vän med det här trollkontot.

Detta är precis lika allvarligt som om de hade varit kompis på Facebook med en nazist. Samma regler.

Jag tycker sossarna kan städa framför egen dörr och ta ner den självförhärligande tonen några snäpp faktiskt. Jag förväntar mig att kontot, efter jag anmält det, stängs och att personerna som tycker det är okej att vara vän med förintelseförnekare tar sig en funderare om sina egna värdegrunder. 

Och jag utgår från att Socialdemokraterna tar tag i det uppenbara problem de själva har i sin internkultur. Kan man företräda sossarna och samtidigt legitimera antisemitism online?

……………………………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!