Sök
Stäng denna sökruta.

Barnkonventionen och sharia

I flera år har en utredning pågått för att kunna göra barnkonventionen till lag i Sverige. Snart ska riksdagen ta ställning till det. Men även om det låter fint är det ett mycket dåligt förslag och jag ska reda ut varför. Vi kan börja med att såväl Justitieombudsmannen och Kammarrätten i Stockholm sågat förslaget. Att införa barnkonventionen till lag är en komplicerad historia på många sätt. Som Kammarrätten skriver: "Barnkonventionen innehåller många relativt vaga formuleringar och har i många fall inte alls den precision som svenska förvaltningsmyndigheter och domstolar är vana vid från svensk lagstiftning" Lagrådet, som så många gånger när sittande regering lagt lagförslag, sågar det och avstyrker helt. Innan vi går vidare vad problemet med att göra lag...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon