Search
Close this search box.

Hamnarbetarna och Pyrrhussegern

När ett fackförbunds orimlighet har fått en Socialdemokratisk regering att tillsätta en utredning om konfliktregler vet man att alla gränser passerats. Det gjorde Ylva Johansson i juni förra året, halvvägs in i konflikten som nu har mer än ett år på nacken. Givetvis undantog hon sympatiåtgärder, denna rest från tiden då S hade egen majoritet och som ger LO oproportionerligt mycket makt då de får strejka hur de vill så länge de kan hävda att det är sympati. Vilket bokstavligen kan försätta bolag i konkurs rätt snart. En affär vars anställda strejkar kan till exempel på det sättet inte bara ha problem att bemanna utan får plötsligt inga varor eftersom även lastbilsföretaget som levererar just till den lilla butiken går...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon