Sossarnas kassa ton


Det har varit mycket snack om “god ton”, som är socialdemokratiska för att andra använder deras retorik och det är fel. Media har köpt hela gottepåsen.

Enligt Henrik Ekengren Oscarsson, mannen som myntade begreppet åsiktskorridor, säger man varje val att detta kommer bli den smutsigaste valrörelsen någonsin (Kvartals fredagsintervju)

Men i år har S och LO, som är samma sak i princip, rekordtidigt släppt fördämningarna. För att det luktar förlust. Om Alliansen tar makten och Centern slutar larva sig kommer ingen socialdemokratisk statsminister få inreda kontoret på Rosenbad på mycket länge och det vet de. De ligger i poll of polls på ett par procent över 25 %. Varje valrörelse tappar S den sista månaden. 2014 hade de 35 % i maj, på valdagen 31 %. Så har de 25 % i vår kan vi se ett valresultat på 23 % kanske.

Full panik råder på Sveavägen 68.

Men var det bättre förr?

Nix.

Inför valet 1991, som Carl Bildt och de borgerliga vann, påstod Ingvar Carlsson på fullt allvar att spädbarnsdödligheten skulle fördubblas om Moderaterna fick makten. 

Vi tar det igen: sossarna sa alltså i Moderaterna kommer att orsaka att bebisar dör genom att tar makten. Inte några enstaka utan att dödligheten skulle fördubblas.

Ett av många exempel på fulspelet sossarna och LO kör är den film som LO nu kör genom Facebook för stor annonssumma. Innan ni bli imponerade av LO:s visningar på sina filmer ska ni ha följande i åtanke:

 • De köper stora annonskampanjer på Facebook för varenda film
 • Facebook mäter en visning bara filmen rullat igång i ert flöde, ni behöver inte klicka.
 • De har en liten egen trollarmé online av alla valarbetare de kickat igång, de aktiva i fackförbunden och sossarnas hela armé online och skickar ut massmail att folk ska dela filmen.

Siffror är alltså otroligt uppblåsta och går inte att jämföra med organiska siffror, det vill säga när folk delat utan annonsering.

De inleder med “om Moderaterna och SD” kommer till makten. Fult direkt. Eftersom Alliansen ställer upp och har ingenting med SD att göra. Ironiskt att SD just är största parti för manliga LO i senaste opinionsmätningarna. Lycka till LO i valet säger jag. Alliansen är inte mer beroende av SD är Stefan Löfven är idag om de vinner. Men genom att påstå att M och SD ställer upp ihop, eller insinuera som de gör, ska de skrämma borgerliga väljare.

Sedan kommer en klassisker: Om Moderaterna kommer till makten kommer de att förstöra hela arbetsmarknaden. Nu hade vi en Alliansregering som satt dubbelt så lång tid som Löfven gjort och kommer göra när vi sparkar ut honom från Rosenbad i september.

Sedan går de full Ingvar Carlsson.

“Ingen får bli sjuk, ingen kan skaffa barn”, om Moderaterna vinner.  

Om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger blir det sant, är så LO kör denna valrörelse och eftersom LO är en del av S är detta även sossarnas ansvar.

Den här tjejen har inte fattat någonting, eller så spelar hon dum. Eller så har hon ett manus som Johan Ulvenlöv på LO skrivit. Vilket är versionen jag tror.

Ingen mer än arbetsgivaren har rätt att sänka någons lön. Inte Stefan Löfven, inte Kålle och inte Ulf Kristersson. Det är arbetsgivaren som bestämmer lönen och ingångna avtal gäller eftersom vi inte är Turkiet eller valfri despotiskt paradis. Skulle landets främsta företagarparti Moderaterna vilja gå över huvudet på företagen i det avseendet?

Förslaget är lägre ingångslöner. 

Ingång som “jag har inget jobb”. De lägsta ingångslönerna är 16 600 kr om jag läst de snåriga kollektivavtalen rätt, de flesta ligger på över 18 000 kr. Det är för mycket om man dessutom ska lära någon svenska och svensk kultur.

Men inget jobb är bättre än ett jobb med lägre lön, hälsar Bidragslinjen. 

Lite mer Invar Carlsson-style:

“Om Moderaterna kommer till makten blir vi av med våra jobb”

Sedan påstår den här gubben i filmen att olika LO-nissar dött för att bygga upp välfärden. Mmm. Sist jag kollade har alla i Sverige byggt upp välfärden och vissa mer än du faktiskt, eftersom vi har progressivt skatt i Sverige och välfärden finansieras av skatt. Som folk jobbar ihop. Pengar som kommer i betydligt större omfattning av höginkomsttagare än LO-anslutna faktiskt.

Jag tycker inte en enda moderat ska prata med Stefan Löfven eller annan valfri sosse om riktlinjer för “god ton” i debatten under valet förrän han ser till att LO låter bli att släppa sådan här smörja. 

I morgon går jag igenom varför riksdagsledamoten och sossen Olle Thorells film stängdes ner av Facebook. Det blir kul.

…………………………………

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

0 kommentarer till Sossarnas kassa ton

 1. Hej Uvell!
  Problemet var väl att när alliansen fick makten så kastade de bort allt vad nationalkonservatism heter.
  Istället fick vi en total kollaps av migration till Sverige.
  Alla som såg vartåt det barkades rasiststämplades.
  Synd att du lierat dig med moderaterna.
  Allianspartiet som kunde fälla regeringen men inte ville……….
  Bättre att sitta säkert och inte på något sätt ta ansvar för vad Fredrik ställde till med.
  Gösta Bohman hade kickat Fredrik i röven.

 2. Vem tar Karl-Putin på allvar? Hans favorit är ”klyftan” mellan direktörer och arbetare, inte ett ord om att han själv tjänar fyra ggr så mycket som de han påstår sig representera. Klart Partiet är viktigare än medlemmarna. Det är Partiet som för Karl-Putin och hans pamp-polare närmre köttgrytorna

 3. Hej.

  De ljuger om de lägsta lönerna.

  Är du placerad hos Samhall, eller i OSA (Offentligt Skyddad Anställning) är din heltidslön ca 14 000:-.

  Före skatt.

  Ingen LAS, ingen uppsägningstid, lägsta antal semesterdagar, och du kan sägas upp omedelbart utan att arbetsgivaren behöver anföra skäl.

  Men vi vet ju vad LO och deras parti tycker om människor med funktionshinder.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Med tanke på smutsig valrörelse – (s) älskar ju symbolpolitik. Hur ska man då tolka (s) val av reklambyråer för sin valkampanj? Man har valt tre byråer, varav två heter Acne och Snask. Är det ett tecken på att valkampanjen kommer att bli ovanligt smutsig?
  //www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/03/15/byraerna-som-ska-hjalpa-socialdemokraterna-vinna-valet/

 5. Fortsätt att tro på en egen Alliansmajoritet, e rödgrön dito!

  När SD mycket väl kan bli största parti på valdagen…
  Sagor berättar man väl för små barn?

  Men sen skall Sverige trots allt regeras,
  eller ett extraval hägrar?

  Med ett ännu större SD, när övriga leker i (S)andlådan?

  Även politiker för väl ha ett mått av realism???

 6. Det är en paradox att sossarnas kampanjande och retorik är så lik Trumps. Att de, Putin och Erdogan kör samma spel är lite lättare att ta till sig. Att ”modifiera” verkligheten är en socialistisk paradgren och kommer så att vara så länge de indirekt styr SR och SVT med den extrema överrepresentation de har där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap