Sossarna och barnäktenskapen

Innan påsk röstade riksdagen om att förbjuda barnäktenskap som ingåtts utomlands. Gifta sig under 18 år har länge varit förbjudet i Sverige. Men äktenskap ingångna utomlands är alltså fortfarande tillåtna. I kulturrelativismens namn, amen.

Detta ville oppositionen ändra på och la ett förslag i riksdagen att förbjuda även dessa äktenskap. För att de partierna inte vill göra skillnad på flickor med utlandsfödda föräldrar och flickor med svenskfödda föräldrar. En av kulturrelativismen kvävd debatt om heder under hela 2000-talet har äntligen fått luft och numera finns konsensus för alla partier utom Feministisk Initiativ att hederförtryck i Sverige är ett problem och att det växer.

Hur gick då omröstningen?

Tja, vänsterpartierna i riksdagen röstade för att behålla undantaget för äktenskap ingångna utomlands. 

Men vissa gjorde sitt bästa för att dämpa haveriet, genom att påstå att sossarna inte alls röstat nej till motionen. Metro till exempel. Och Aftonbladet nyheter. Det är ju valår. Allt räknas. 

Men rubrikerna är ju bara semantik. Barnäktenskap är redan förbjudet så ingen i riksdagen har röstat för eller emot att tillåta det. Istället tycker mediebolagen att läsarna ska luras tro det för att sedan korrekt svara nej på en fråga ingen ställt.

För jo, regeringen har röstat för. Att behålla olika regler mellan flickor födda utomlands och flickor födda i Sverige. 

Ni kan läsa motionen i sin helhet här.

Sossarna påstår att de inte har tillräckligt med information och att undantaget för ”synnerliga skäl” som utredaren föreslagit ska vara kvar borde vara kvar. En liten bakdörr alltså för att låta staten vårda kulturrelativismen. Medan Alliansen och SD helt korrekt tycker att nu räcker det. Det är en enkel sak att besluta att samma regler ska gälla alla flickor och det är nog nu med att ha olika regler beroende på var du är född. Ett barn är ett barn.

Sossarna tänker på sig själva.

I själva verket vill de behålla den finstämda balansen mellan å ena sidan dämpa flykten från LO till SD, å andra sidan inte förarga en viktig väljargrupp – muslimerna i Sverige. 

För så här ser sossarna historia ut.

1999 slöt Broderskapsrörelsen, numera Tro och Solidaritet, ett hemligt avtal med Islamiska Förbundet och Omar Mustafa om att de skulle fixa muslimska röster och sossarna skulle kvotera in de av dem utvalda att få politisk makt inom S. Inkl riksdagslistor. Då hette ordföranden Peter Weiderud, nu heter han Ulf Bjereld. Ordföranden i förbundet sitter i VU för sossarna. Detta var alltså ett avtal som kunde leverera verklig politisk makt till islamisterna.

2013 valdes Omar Mustafa in i sossarnas partiledning. Men blev petad när kritiken kom om hatpredikanterna IFIS bjudit in, bl a antisemiter.

Det är samma slags klanledare och islamister som i sin tur får röstboskap till sossarna i olika utanförskapsområden varje val. I många har sossarna därför 65-70 % av rösterna varje val. Rinkeby, Vivalla, Skäggetorp, Rosengård etc. Det är inom denna grupp som acceptansen för barnäktenskap finns.

Varför uppröra dem ett valår när man skylla på en teknikalitet och skjuta beslutet till efter valet?

I sin jakt på makt har sossar inga problem att offra några flickors frihet. Det är ju val. 

………………………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!