Sök
Stäng denna sökruta.

Sossarna och barnäktenskapen

Innan påsk röstade riksdagen om att förbjuda barnäktenskap som ingåtts utomlands. Gifta sig under 18 år har länge varit förbjudet i Sverige. Men äktenskap ingångna utomlands är alltså fortfarande tillåtna. I kulturrelativismens namn, amen. Detta ville oppositionen ändra på och la ett förslag i riksdagen att förbjuda även dessa äktenskap. För att de partierna inte vill göra skillnad på flickor med utlandsfödda föräldrar och flickor med svenskfödda föräldrar. En av kulturrelativismen kvävd debatt om heder under hela 2000-talet har äntligen fått luft och numera finns konsensus för alla partier utom Feministisk Initiativ att hederförtryck i Sverige är ett problem och att det växer. Hur gick då omröstningen? Tja, vänsterpartierna i riksdagen röstade för att behålla undantaget för äktenskap ingångna utomlands. ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon