SVT + regeringen = sant


Public service fortsätter att hacka sig effektivt ner mot gyttjan i förtroende-toppen där Aftonbladet och Expressen redan ligger. För de har lanserat ännu ett av public service otroligt sömniga och grovt vänstervinklade “satirprogram”. Andra exempel är Tankesmedjan i P3, där som av en händelse Jesper Rönndahl också jobbat. Samma Rönndahl som också fått sitta och dra i nödbromsen i flaggskeppet “På Spåret”. Vad vore väl ett TV-program i SVT utan egna profiler som deltagare menar jag.

Så de lanserade en egen sajt “Skolko.se” och gjorde där ett webbformulär där de uppmanade alla föräldrar i Sverige att fylla i för att “ställa sina barn i friskolekö”.

Skolornas ansöksningssystem fylldes med spam. För det visade sig att det ju inte finns någon spärr för att anmäla även påhittade personer men alla skolor är skyldiga att själva kolla upp att de som står i kö finns. Eller anmäla barn  till alla möjliga läns skolor oavsett om man bor där eller inte.

På en satirsajt tänkt för skämt tänkte sig SVT att de är de enda som sedan ägnar sig åt…….skämt. Ooops.

Och plötsligt så tog SVT ner sajten.

Men inte för att det de gjorde var helt orimligt och de borde be om ursäkt. Nej då. Utan då skyller de på att friskolorna “ändrat ansökningssystem”.

Well, ja. 

För att våra skattepengar inte ska gå till att hantera omogna journalisters olika skämt! Utan de ska istället gå till undervisning. 

Men som om det inte var nog att SVT, som får 4,5 miljarder skattekronor varje år för sin produktion (hela public service får 8,5 miljarder) – efter kritiken så ger SVT några av de mest oblyga partipolitiska vänstersvar jag sett faktiskt. 

“Medleklassen har skapat sina egna små Lundsberg”, säger ansvarig producent på SVT Michael Lindgren och fortsätter med att han “skäms.

Ja, det borde du. Lundsberg är en privatskola som kostar 100 000 kr per läsår. Friskolorna är avgiftsfria för alla. Du borde skämmas över okunskapen, och att du inte kan se skillnad på din vänstermarinerade privata åsikt och din roll som företrädare för public service.

Men Lindgren fortsatte att gräva ner sig i vänsterdiket fortare än han hann säga “granskningsnämnden”.

“Kritiken är “det blev lite jobbigt för oss”

Nej, mediaclown. Kritiken är att dyrbara skattekronor går till okynnesanmälningar som ditt miljardslukhål till arbetsgivare orsakat för att “skämt”. Michael Lindgren och SVT har givetvis ingen aning om hur många av anmälningarna som är fejk och hur många som är verkliga. Till exempel.

“Som det ser ut nu bidrar friskolesystemet till socioekonomisk och etnisk segregation”

De har slutat att ens försöka låtsas att de är opartiska. Djupt tragiskt.

För bättre valpropaganda kunde inte regeringen få. Ett valår dessutom. Grattis.

SVT får alltså 4,5 miljarder av de 8,5 miljarder som public service kostar varje år. För denna summa behöver de inte producera något av kvalitet faktiskt, inte som vi tittare uppfattar det.

Eller vad sägs om bottennappen “präst söker fru” och “Sveriges fetaste hundar”?

Det räcker som argument tycker jag. 4,5 miljarder och detta är vad vi får. 

Så kvalitet måste de helt uppenbarligen inte producera utan kan göra lite som de och Jan Helin vill. Ingen slump att hundbantningsprogrammet uppstod efter hans entré i byggnaden med tanke på vilka saker hans fd tidning Aftonbladet tjänar pengar och klick på.

Däremot måste de vara opartiska.

Både “skämtet” Skolko.se med sajten och Michael Lindgrens svar bryter mot SAMTLIGA av dessa regler och borde därför fällas i ett granskningsärende.

Men eftersom SVT nu tycker uppmana till massanmälning är skoj så varför anmäler vi inte allihop dem till granskningsnämnden? Som satir menar jag. 

Klicka på länken och fyll i webb-formuläret bara. 

Men eftersom nu SVT tycker att det är tramsigt att gnälla på “extra arbetsbörda” när skattepengar måste läggas på att hantera massa spam har jag även skickat ett mail till dem. Vilket jag tycker ni alla ska göra. Som ett litet skoj.

…………………………………

Klistra in följande text och maila: kontakt@svt.se

Hej,

som betalare av bland annat SVT:s budget på 4,5 miljarder vill jag veta hur ni tycker att ni lever upp till kravet om opartiskhet i följande uttalande er producent Michael Lindgren gjorde i SvD-artikeln:

”Så som det ser ut nu bidrar friskolesystemet till socioekonomisk och etnisk segregation, säger Michael Lindgren”

”Medelklassen, som jag själv tillhör, har skapat sina egna små Lundsberg men samtidigt eftersom det är en fundamental del av det svenska samhällskontraktet att alla barn ska få en likvärdig skolgång så skäms man lite, typ ”säg inget till grannarna”

Jag meddelar härmed också att jag anmält både hans uttalanden och programmet Svenska nyheters till granskningsnämnden för brott mot kravet på opartiskhet.

mvh

…………………………………

Så ska vi se om skrattet fastnar i halsen kanske?

ps. Jag hade tänkt skicka mailet till Michael Lindgren på SVT men ångrade mig. För att jag inte tycker att han ska få en offerkofta helt gratis och för att det helt enkelt är fel metod. 

………………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

0 kommentarer till SVT + regeringen = sant

 1. Hade önskat att få lite mer hjälp att fylla i formuläret, speciellt de obligatoriska fälten.
  Jag vet inte vilken sändningsdag och liknande som man skall fylla i. Med vänlig hälsning, Philip

 2. Sajtens webbadress är skolko.svt.se, inget annat. (du har skrivit fel på två ställen.)

 3. Men vem är så korkad att han/hon betalar för SvT?

  Det är ju faktiskt frivilligt att inte ha en tv med mottagare, skärm och streaming är väl vad alla som inte är helt bakom använder idag? Vem ser på tablå TV 2018?

 4. Här är vi, för ovanlighetens skull, av olika uppfattning, Rebecca, för jag skrattar högt åt all denna underfundiga, dubbeltydiga och ibland befriande frispråkiga humor, som knivskarpe Jesper Rönndahl så rappt och vältaligt levererar…

  … både i nu högaktuella “Svenska nyheter” och tidigare i “På Spåret”, där han gjorde en magnifik insats tillsammans med oväntat roliga och kunniga Elisabeth Höglund. Inga därefter tävlande par har, enligt min mening, hållit samma klass.

  Förmodligen kan fler storstadsföräldrar med barn i skolåldern hålla sig för skratt åt skolkötilltaget än glesbygdsbor, som har sin utkomst och djupa rötter i en bygd där “valet” i praktiken måste bli allra närmsta skolan, som kan vara miltals bort.

  1. Tillägger, att systemet med “närmsta skola” ofta fungerade alldeles utmärkt ända tills Reinfeldts inhumana massimmigrationsstraff, som har skärpts ytterligare av nuvarande pajasregering, översköljde landsbygden med obildade utomeuropéer.

   “Visst finns det enstaka elever som lyckas ganska bra men det är trots skolan, inte tack vare den. Min mamma kunde mer efter sex års folkskola än vad många gymnasieelever kan idag”, skriver en luttrad lärare på Merit Wagers digra blogg.

   //meritwager.nu/allmant/en-hogstadielarare-i-sverige-polisen-har-nastan-klippkort-till-skolan-vid-det-har-laget-och-var-och-varannan-vecka-ar-det-incidenter/

 5. Heja, tack för dina insatser för att bekämpa “public service”. Man känner sig maktlös inför denna vänstermegafon. Vi stödjer dig och beundrar din arbetskapacitet.

 6. Svt och Sr:s oförmåga att följa PS avtalet är tyvärr alltför känt, framför allt hos oss som driver små och ideella skivbolag och artistförmedlingar.
  Alla som följer Mellon måste ha häpnat över kompismutsystemet som helt ogenerat styr Mellon.

 7. Det är väl klart att friskolor spär på segregationen. Att påstå det är mer fakta än vänstervridning! Var glad över public service, som är billigare än alla privata kanaler som ju är dyrare trots alla sina reklamintäkter och faktiskt sprider mest dravel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap