Grus i maskineriet

Hej Miljöpartiet i Stockholms stad!

Ni vet sedan tidigare via framför allt Twitter att jag är ett stort fan av den genialiska feministiska snöröjningen. Och den mycket klimatvänliga strategin att helt enkelt strunta i snöröjning för att istället vänta på solen. Att ingen tänkt på det förut. Jag gissar att ni redan nu lagt ut snöröjningsmaskinerna till försäljning på Blocket.

Glädjande också för Miljöpartiet att åtminstone vara ansvariga för att några siffror går upp – antal benbrott i Stockholm. Det har ju varit lite tungt på sistone för er har jag sett. Sedan 2015.

Jag förstår att ni är fullt upptagna med annat, som att installera viktiga solceller på stadens största klimatbov p-automaterna, stänga av vägar för ”reparationer” så att långa köer skapas och ta bort parkeringsplatser. Men jag har lite tips för att underlätta den feministiska vårstädningen.

För det första kommer tyvärr inte gruset att smälta bort som snön. Jag förstår att ni hoppades på det men trots den globala uppvärmningen smälter inte solen grus. Än. Om jag har missuppfattat och det inte är en feministisk vårstädning utan en barnkonventions-vår-städning vill jag däremot hylla initiativet.

Otroligt smart att utöka stadens bristfälliga utbud av sandlådor.

Vi har många barn i stan så att skapa små spontana sandlådor på trottoarer är ett genidrag.

Sedan tror tror jag stadens pensionärer är särskilt glada över att Karlbergsvägen gjorts om till boulebana. Ert helhetstänk på folkhälsan är beundransvärt.

Jag förstår att städmaskinen vi har i Stockholm är mycket upptagen så här års. Men eftersom det ser ut så här i hela Vasastan, och garanterat på fler ställen, vore det toppen om ni kunde skicka maskinen hit när den blir ledig. Innan den går sönder. Vi förstår såklart att den är prioriterad för lycra-männen på cykel. Det vore ju förskräckligt om de inte kan köra i 80 km/h till och från jobbet överallt – folkhälsan är ju viktigt. Och det är era kärnväljare, så de måste självklart prioriteras så här ett valår. Men när ni städat alla cykelbanor kan ni väl skicka ut städmaskinen till oss som går? Alla funktionshindrade, pensionärer och joggare väntar gärna på sin tur efter friska medelålders män på racercykel som måste fram till sina viktiga jobb på reklambyråerna och Naturskyddsföreningen.

Även om vi förstås älskar våra nya sandlådor och boulebanor och ni gärna vill ha höga siffror någonstans i alla fall känns det orättvist mot alla tanter och farbröder att de, nu när broddarna inte hjälper eftersom det är rullgrus, ska fortsätta öka på benbrottssiffrorna. Valår eller inte valår.

Så fort ni är klara med att förbjuda alla bilar i innerstaden, gräva upp så många vägar ni kan innan valet, ta bort Påvelundskanalens båtar och annat viktigt ni sysslar med för att åka ut ur Stadshuset fortare än ni kan säga ”under tre procent” såklart.

Tjingeling.

…………………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!