Sök
Stäng denna sökruta.

Varning för astroturfing!

Sossarna har stora beskymmersrynkor om påverkan och sociala medier och vikten av ansvar. Ni har alla hört det. Sedan har de trollkonton och öser på med astroturfing bakom era ryggar och räknar med att ni inte synar bluffen. Astroturf är ett konstgräsmärke i USA. Astroturfing har blivit begreppet när ett parti eller lobbyorganisation "lajvar" gräsrötter i syfte att påverka.  Facebook är utmärkt för detta. Ibland står det något pliktskyldigt under Om, ibland finns det inte ens där men man förstår av innehåll etc att det inte är ett gräsrotsinitiativ. FB-sidan "Byt ut Moderaterna i Landstinget" är en sådan grupp. Under "Om" står det bara att sidan drivs av "socialdemokratiska opinionsbildare". Givet tonläge, hur bilderna ser ut, vilka artiklar man delar...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon