Växjö moské, del 2

Jag har fått tips på fler saker kring moskén att ett nytt inlägg krävdes.

Växjö muslimska förening är medlem i Förenade islamiska föreningar i Sverige (FIFS). Mohammed Temsamani, miljöpartisten i Solna som gjorde praktik på Muslimska Brödraskapet ni vet, är kontaktperson. Deras adress är samma som Islamiska Förbundet (IFIS) där Temsamani sitter i styrelsen.  Stockholms moské är associerad med Muslimska brödraskapet. Tecknet Temsamani gör på bilden är rabia-tecknet, som är MB:s tecken.

På adressen ligger en stor del av såväl FIFIS medlemmar som aktiva muslimska påverkansorgansationer, inklusive de av Aje Carlbom identifierades MB-associerade i rapporten från MSB.

På adressen bor även Stockholms moskés imam Mahmoud Khalfi, Jihad Mohammed, som jobbar på Islamiska förbundet och Jamal Lemrini, som grundade Sveriges muslimska scouter 1997. Som också sitter på Kapellgränd. Och är medlemmar i Ibn Rushd.

De flesta av Ibn Rushds medlemsorganisationer sitter på samma adress som Ibn Rushd, på Kapellgränd 10. Och de är medlemmar i FIFS, som är medlem i Ibn Rushd. De är alltså medlemmar i varandras organisationer. Hur man nu kan tillåta detta från statens sida som betalar Ibn Rushd 48 miljoner kronor per år i bidrag som de i sin tur lejer ut verksamhet på sina…..just det, medlemmar.

Även Islamiska förbundet (IFIS) är medlemmar i både FIFS och Ibn Rushd. Det är med dem Ibn Rushd äger Granhedsgården, via den stiftelse som IFIS har. Mustafa Kharraki, som satt i styrelsen för Växjö moské och den stiftelse som äger moskén, dagis och skola, är alltså ordförande för denna stiftelse.

Sveriges Muslimska råd är ytterligare en förening med medlemmar. Även här är IFIS medlemmar. Men nu är även FIFS med.

Allt är väldigt rörigt faktiskt. Jag har försökt rita upp det. Ber på förhand om ursäkt, jag orkade inte fixa en digital bild den här gången. 

Chakib Ben Makhlouf är också en av islamisternas förgrundsfigurer i Sverige. Han satt i styrelsen för Växjö moské till 2015. Men han har ett långt CV. 

Han har varit rektor för Islamiska skolan i Stockholm, där Abdirizak Waberi också varit rektor. Han var med och grundade Islamiska Förbundet och har varit ordförande Europeiska Islamiska Unionen (FEIO), där Waberi också varit ordförande. De har nära kopplingar till Muslimska brödraskapet. Liksom Sveriges Unga Muslimer.

Avdi Islami, som sitter i styrelsen för stiftelsen i Växjö, är personen som äger och driver Öppna kanalen, som jag länkade till i förra inlägget och som gjort inspelningar med just skolan stiftelsen äger. Man kan inte kalla det journalistik utan det är PR för verksamheterna.

Som sagt, att det här gänget kräver böneutrop är alltså inte konstigt. Och det är naivt att tro att det kommer stanna med en gång per vecka. Givetvis inte.

………………………………..

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!