Så strömmar pengarna till Muslimska brödraskapet


Som Aje Carlboms utmärkta rapport visade är flera organisationer navet i det nätverk av MB-associerade organisationer som finns i Sverige. I toppen av den ekonomiska pyramiden finns studieförbundet Ibn Rushd.

För det är inom folkbildningen mest bidrag går att hämta.

Ibn Rushd fick 2016 hela 48 miljoner i bidrag från skatt. De har sedan via sin årsredovisning rapporterat att den mesta verksamheten sköts av deras medlemsföreningar. Som råkar vara resten av de MB-associerade organisationerna i Sverige: Islamiska Förbundet i Sverige, Sveriges Förenade Muslimer, Sveriges Unga Muslimer och Islamic Relief.

Som ni kan se står medlemsorganisationerna för en stor del av timmarna, lokala samverkanspartners resten och detta definieras inte vad det är. Framför allt är det allt som har med “den muslimska identiteten” som Carlbom beskriver som undervisas. Och arabiska.

Av medlemsorganisationerna kan man se att IKUS, där Islamiska förbundet också ingår, är störst arrangör. Men eftersom det inte finns någon insyn finns det heller inte någon siffra vare sig hos Ibn Rushd eller Folkbildningsrådet hur mycket pengar som IB egentligen skickar till sina “medlemmar” och för vad. Vilket är ett utmärkt sätt att finansiera organisationer man vill.

I den här förenklade bilden kan ni se hur pengarna, okänt till antal, flödar via Folkbildningsrådet, kommuner men även riktade statsbidrag från till exempel Alice Bah Kuhnke och sajten om Islamofobi, flödar via IB och iväg till……vad? Det vet vi inte.

Med förenklad bild menar jag att alla bidragsgivare inte finns med, som landsting, andra myndigheter, Arvsfonden etc.

Ibn Rushd är pengakranen för de övriga MB-associerade föreningarna i Sverige. Stänger man den stänger man mycket av resurserna in. Om bara staten ökade kontrollen avsevärt, la ner Folkbildningsrådet och förbjud alla som tar emot bidrag att själva ge bort pengarna skulle vi komma en bit på väg. Alla som säljer en tjänst till någon annan, en förening till en annan, ska kunna redovisa detta öppet. Både i sin årsredovisning och i givarens.

Här har INGEN av föreningarna som IB finansierar någon öppen årsredovisning. Bara de själva och den är som ni kan läsa mycket skral på information om vart pengarna tar vägen vad gäller medlemsorganisationerna.

Inte heller har de någon skyldighet att svara på frågor från sådana som jag, som vill veta.

En uppmaning till politikerna: vill ni få ordning på islamismen i Sverige – follow the money. 

………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

5 kommentarer till Så strömmar pengarna till Muslimska brödraskapet

 1. “Muslimska civilsamhället”, Ibn Rushd verksamhetsåret 2016;
  medlemsintäkter: 12000 kr
  Bidragskonfetti: 48000000 kr

  Graden av egenfinansiering = 0,025%
  Ibn Rushd finansieras med skattemedel till 99,975%

 2. (S)täng av pengakranen!
  Vi behöver inget “Muslimskt Civilsamhälle” i Sverige!

  Det handlar om röstköp, inget annat!

  Men hur kan man förklara att ALLIANSREGERINGEN,
  tillät denna pengarullning att fortsätta???

  Var det ett Centerkrav,
  eller Fredriks uppdrag att förstöra Sverige???

 3. Hej Rebecca! Ge ut en bok om islamismens utbredning i Sverige med ovanstående och alla andra högintressanta artiklar du skrivit i ämnet kompletterat med material från Johan Westerholm, så att politikerna och svenska folket äntligen vaknar. Kan inte någon polisanmälan göras i frågan om vad pengarna kommer ifrån och vart de tar vägen? STORT TACK för ALLT DITT NEDLAGDA ARBETE!

 4. Muslimer röstar. Därför drar S inte in deras bidrag. LO ger social”demokraterna” medlemmarnas pengar. Social”demokraterna” köper röster för skattebetalarnas pengar. Alltid någon annans pengar som betalar. Det är social”demokrati” det.

 5. Terroristerna ligger lågt så länge miljonerna strömmar in , vänta tills Sverige är ett enda stort konkurs-samhälle . . DÅ . . Får de ca 3000 islamisterna i Sverige klartecken att börja straffa Sverige för att de fått allt vi har tills det tagit slut i kistan !

  Det kommer att smälla och skjutas överallt och den sönder bantade polisen , militären och SÄPO kan inte göra ett skit för att skydda någon alls ! !

 6. Hej alla, jag delar allt jag kan angående detta suspekta pengaflöde. Jag gick t o m på gudstjänst igår och nämnde detta. Svaret jag fick:” Det där är sådant man inte gärna vill höra”. Personerna i fråga fick plötsligt väldigt bråttom att tacka för sig vid kyrkkaffet….men jag ger mig inte! Något fulare får man leta efter. Idag går jag ur svenska kyrkan – igen – då jag var dum och trodde att det kanske inte var så farligt med alla konstiga rapporter osv om kyrkan, att det går att vara aktiv ändå. Illusion and denial, folks!! Ge ingen kollekt. Gå hellre ur. Stöd små lokala föreningar. Men akta er för dem som har en direktör – de tjänar stora pengar på våra köp och bidrag (Röda Korset tex, har en årsinkomst på minst 1 miljon kr….men inte ser man honom komma och hjälpa en lördag i lokalerna…grrr…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap