Sossar ger sossar pengar, del 2

Jag fick ut ansökningarna av MUCF och såklart dyker ännu en sosse-organisation upp.

ABF har också fått en halv miljon av de öronmärkta pengarna från Löfven via Lena Nyberg för att påverka valet.

Även de ska ut i just Rinkeby, som ju har 65-70 % sosseröster i senaste valet. Kan arbetarrörelsens bara få upp folk från sofflocket och få flera att gå och rösta är det värdefulla S-röster. ABF får nästan en halv miljard i bidrag av Folkbildningsrådet redan men det hindrar dem inte från att vilja ha mer.

Medlemmar i ABF är bland annat HBT-socialdemokrater, Hyresgästföreningen, KF, LO, PRO, Folkets hus och parker, Tro och Solidaritet, Socialdemokratiska studentförbundet, Socialdemokraterna, SSU, S-kvinnorna, och Unga Örnar. Samtliga del av arbetarrörelsen. Och så är även Ung Vänster och Vänsterpartiet med.

ABF är ett nav för sossarnas opinionsbildning. 

I ansökan kan man läsa att just medlemsorganisationerna kommer involveras, till exempel Hyresgästföreningen. Som ju också är inblandande i Rinkeby Folkets Hus och själva precis har anställd en riksdagskandidat för S som valledare. Så Hyresgästföreningen har ett finger med i spelet både för den här halva miljonen och den som Rinkeby Folkets Hus fick. Well played.

De har också hittat ett smart sätt att vigga skattebetalarna på ännu mer pengar. För pengarna ska skapa en rad olika studiecirklar. Och ju fler studiecirklar desto mer betalt från ABF från Folkbildningsrådet, så skattepengar från MUCF betalar alltså verksamhet de fått skattepengar till från Folkbildningsrådet, så att de kan få ännu mer skattepengar från Folkbildningsrådet nästa år.

Medlemsorganisationernas betydelse betonas på flera ställen, till exempel vad gäller att ta fram just de som ska leda projektet som kommer tas från dessa. Det är inte osökt att tänka att man hittar en grupp olika sossar från en av alla de sosse-förbund som är medlemmar. Och från LO. För att ”informera” utlandsfödda om valet i Rinkeby.

Det luktar röstskola lång väg tycker jag. 

Som ni själva kan läsa har de tänkt att fokusera på veckorna innan valet, för att så många som möjligt ska kunna rösta på sossarna är det lätt att anta.

Men när ni nu känner er lite deppiga över hur korrupt Sverige är har jag ett ljus i mörkret för er att tänka på. Tänk på att sossarna i de 60 år de hade makten före sociala medier uppfanns kunnat göra exakt så här men utan att sådana som jag kunde granska det och sprida det för allmän kännedom.

Det var inte bättre förr. Eller jo, om du var sosse. Så du kunde trixa ostört. 

……………………………

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet ”Pampens historia

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!