S ger pengar till S för att “öka valdeltagandet”


En sak som är min huvuduppgift på bloggen är att visa hur maktpartiet Socialdemokraterna byggt ett enormt nät åt sig själva så att de maximerar makt, pengar och inflytande även när de inte har regeringsmakten.

Så fort de får makten sätter de igång att bygga på den här strukturen.

Jag är förbluffad över naiviteten i det här landet, hur inte ens Alliansen när de har makten verkar intresserade att klippa sönder den här maktstrukturen så mycket de hinner innan nästa val.

Ett exempel på detta är den särskilda valsatsning vänster-fästet MUCF gör nu inför valet. MUCF leds som bekant av en gammal sosse, Lena Nyberg. Som gav upp partipolitikens korridorer för myndighet istället men sosse är hon givetvis fortfarande.

I oktober 2017 fattade S-regeringen med MP att ge MUCF ett särskilt statsbidrag. 

I första omgången öronmärktes 16.5 miljoner kronor men redan i beslutet kan man läsa att de har för avsikt att avsätta mer.

MUCF har redan delat ut en del av pengarna, bland annat till Folkets Hus i Rinkeby. De har fått 500 000 kronor.

Enligt dem själva kommer de knacka dörr för att “informera om svenska valet och hur man röstar“.

Så här har sossarnas jobbat varje val, att med uppgift om “information” fixa röster till partiet. 2002 till exempel ordnades 4 000 budröster just från Rinkeby, där det visade sig att flera ombud för rösterna just röstat på S för alla de var ombud för.

I förra valet fick just sossarna mest i Stockholm i just bland annat Rinkeby.

Det är ett riktigt huvudfäste för S, så man förstår ju varför regeringen nu genom MUCF och sossen Nyberg gett Folkets Hus i Rinkeby uppgift att öka på det där. För det säger sig självt, har man lyckats få 60-75 % av rösterna av de som pallar att masa sig till vallokalerna finns det mycket att hämta på sofflocket. Bara man kan få dem att gå dit.

Som ni kan se tjänar även det andra regeringspartiet på det, för det har flera gånger fler sympatisörer där än i många andra valkretsar.

Folkets Hus i Rinkeby är nämligen medlemmar sosse-organisaionen Folkets Hus och Parker.

Ironiskt nog kallar sig organisationen partipolitiskt obundet, för att det tidigare ägandet från partiet numera formellt är avslutat till stora delar. Men det räcker att kolla på styrelsen för att se att Folkets Hus alltjämt är en mycket aktiv del av Socialdemokratin.

Här ser ni styrelsen: 

Gunilla Carlsson, ordföranden, sitter i riksdagen för sossarna och kommer från ABF. Leif Rönngren har jobbat åt sossarna i Stockholm stad. Numera är han ordförande för Folkets Hus i Rågsved. 

Margareta Rönngren är kommunalråd för sossarna i Umeå. 

Kenneth Nilsson från Kiruna var socialdemokrat till 2010, när han gick med i Kirunapartiet istället.

Lena Mellbladh kommer från Annika Strandhälls fd arbetsgivare fackförbundet Vision.

Sebastian de Toro kommer från LO. 

Maria Hjelm jobbar på Hyresgästföreningen. 

Det enda officiella ägande sossarna har är AB Folkets Hus i Stockholm, som är ett fastighetsbolag som förvaltar fastigheten Folkets Hus på Norra Bantorget, där bland annat Dansens Hus huserar för tillfället. Men allt som har med Folkets hus i hela Sverige är alltså sossarnas i grunden, även Folkets Hus i Rinkeby.

Folkets Hus i Rinkeby fick en annan present av en annan sosse nyligen. Innan Roger Mogert hann avgå i #metoo så skrev han plötsligt av 2,5 miljoner kronor i hyresskulder som Folkets Hus i Rinkeby hade till staden. Lokalen såldes sedan till ett fastighetsföretag och Folkets Hus får nu hyra av dem istället.

Man hade struntat i att betala hyran för att betala löner istället. Ett företag hade tvingats säga upp folk men bidragsförsörjda kan alltså strunta i det, och hoppas att en kompis fixar biffen. Vilket alltså Mogert gjorde. Aldrig att en sosse hade krävt att föreningen lämnar verksamheten när det handlar om Folkets Hus.

Nya ordföranden Jörgen Strandberg är själv anställd på Hyresgästföreningen. Och Hyresgästföreningen anställde precis Markus Selin som “valledare”, för HGF bedriver alltså en sådan intensiv valrörelse så att de behöver ha en heltidsanställd projektledare för det.

Vem är Selin då?

Riksdagskandidat för sossarna, of course. 

Jonas Nygren, som intervjuas om rekryteringen, var själv kommunalråd i Sundbyberg fram till för några år sedan. Hyresgästföreningens valkampanj ska betraktas som en del av sossarnas kampanj tycker jag.

Jag har begärt ut alla ansökningar som beviljats bidrag för detta riktade statsbidrag från MUCF så jag återkommer med ett nytt inlägg när jag läst dem, om jag hittar något intressant.

Men att jag kommer hitta många exempel på när sossar försöker använda statliga medel för sin egen kampanj är en så kallad lågoddsare.

……………………………….

Stöd mitt arbete, bli en Patreon

Eller Swish: 0762096244 

Backa bokprojektet “Pampens historia

10 kommentarer till S ger pengar till S för att “öka valdeltagandet”

 1. Borgarna måste lära sig att om de kommer i regeringsställning ska de sparka alla s-märkta gdar, ambassadörer och andra nyckelpersoner och dessutom försvåra så mycket som möjligt för s-nätverken att mjölka det offentliga på pengar. De ska aldrig, aldrig utnämna sossar till jobb i offentliga organ. De bör lägga ned alla bidragsgivande statliga och kommunala organ. Tyvärr ägde alldeles för fega och vi kommer inte få se detta. Alla svenska partier är antingen sosse light eller sosse heavy.

  1. (M)en ÄN har det inte hänt!

   Alliansen utsåg Eliasson till GD…

   Ovanpå detta utsåg Reinfeldt RÖDSPÖKET Hanna Stjärne till SVT VD,
   allt i akt och mening att destruera den kvarvarande biten av Sverige!

   På Bilderbergarnas uppdrag!

 2. Bedrövligt förutsägbart, men samtidigt botttenlöst vidrigt. Socialdemokraternas systematiska missbruk av utnämningsmakten, (partibok trumfar meritokrati), utgör kombinerat med pariets bidragskonfetti och samtidiga tjänsteutbyte mellan Rörelsen, och (S)taten en form av systematisk institutionell korruption.

  1. Borde vara, men finns det ens en Allians? Centern mot spritt språngande vansinniga Annie flörtar ogenerat med sossarna, kd och liberalerna klamrar sig febrilt fast runt riksdagsspärren och notoriskt opålitliga moderaterna gör överenskommelser med sossarna bl a om inskränkningar i yttrandefriheten (efter valet får Uvell lägga ner sina granskningar då hon ej kommer tillåtas begära ut handlingar). Nä, sossarna driver på mot sitt multietniska diktaturbygge finansierat med svenskars skattemedel och borgerligheten är numera “sosse light”. “Alliansens” 8 år vid makten gjorde inget åt sosseriets valfusk, skolans kulturmarxism eller public service notoriska vänsternarrativ/agenda så varför ens överväga rösta på clownerna?

  2. Än bättre vore att lägga ner DO,
   Diskrimineringsombudsmannen!

   Repeal and replace, at least!

   “FOBIN” är ingen fobi…

 3. Redan 1976, när jag arbetade som sjukvårdsbiträde, sa jag till mina arbetskamrater att jag skulle rösta på moderaterna och en del av dem fick mer eller mindre blodstörtning!
  Jag berättade också varför, i stora drag det du skriver om här. Det visste jag redan då.
  Nu har det runnit mycket vatten under broarna sedan dess och jag gillade inte Carl Bildt. Alldeles för strutsförnäm. Först gillade jag Reinfeldt men redan något år efter hans tillträde insåg jag att moderaterna eller ens politiken var något för mig.
  Jag vill inte trampa ner folk eller hugga dem med falska ord i ryggen som mina så kallade kolleger inom moderaterna gjorde.
  Nu har jag bestämt mig att för första gången rösta på Sverigedemokraterna för de är det enda partiet som säger nej till förändringar och försämringar av yttrandefriheten. Och jag måste stå upp för yttrandefriheten, demokratin och jämlikheten!

  1. Ett klokt fattat beslut!

   Kristersson är som en Globalistisk orm,
   som vi när vid vår barm!

   Du visste väl vad ormar gör,
   det ligger i vår natur!

   Så Du får skylla Dig själv,
   NÄR Du blir biten!

   Inte OM!

 4. Jodå, så har det gått till åratal och många har fått “hjälp” att rösta rätt i årtionden. Hur demokratiskt som helst! Det lär bara bli värre i år! Nu ska man ju kunna rösta hemma också! Skrämmande mot bakgrund av hur det gått till förr om åren!

 5. “Jag mår illa när jag ser sossar pengarna försnilla!!”
  Man blir matt av att läsa denna sammanställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap