Sök
Stäng denna sökruta.

Problemet med matchningen

Det sägs att den höga arbetslösheten bara är ett problem med "matchning". Som om det är lättfixat. Tyvärr handlar det om något helt annat, och något mycket svårare att lösa. För när ungdomarna nu inte är ett problem, vilket de aldrig varit heller, och försvinner ur statistiken för att kullarna sjunker och de får jobb, så blir det ännu tydligare vad som är problemet. På Arbetsförmedlingens sajt kan man läsa var jobben finns 2017. Framför allt inom olika akademikeryrken, som sjuksköterska, civilingenjör och systemutvecklare. Det tar 5 år på högskola idag att bli lärare. Ingen av jobben kräver mindre än 3 år på högskola. Och för att gå högskola måste du ha en godkänd gymnasieexamen. Godkänt gymnasium behöver du även...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon