Sök
Stäng denna sökruta.

Strandhäll, NKS och egenintresset

Nya Karolinska Sjukhuset, eller NKS, är Stockholms Läns Landstings nya sjukhus i Hagastaden. Finansierat inte av staten utan av Stockholms läns skattebetalare. Det är alltså en del av det kommunala och regionala självbestämmandet reglerat i grundlagen. Detta hindrar förstår inte sossar att försöka göra NKS och debatten om NKS till en valfråga. Den 16 februari 2018 annonserade därför sjukvårdsminister Annika Strandhäll att de avser att ta statens resurser för att "utreda" NKS. Utredningen är förmodligen olaglig men vad är väl en grundlag när man ska säkra ett socialdemokratiskt maktinnehav? Sossar har traditionellt inga skrupler att använda statens resurser för att bedriva valrörelse för partiet. Över 7 miljoner svenskar kommer aldrig komma i närheten av NKS, det är inte en nationell angelägenhet...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon